ČIŽP: Veřejnoprávní Český rozhlas si před odvysíláním informaci neověřil

16.12.2018 15:52

Reakce ČIŽP na nepravdivé tvrzení Českého rozhlasu k odvolání bývalé ředitelky Oblastního inspektorátu v Ústí nad Labem

ČIŽP: Veřejnoprávní Český rozhlas si před odvysíláním informaci neověřil
Foto: ČIŽP
Popisek: Česká inspekce životního prostředí, ČIŽP

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) se důrazně ohrazuje proti zcela nepravdivé informaci odvysílané 11. 12. 2018 v pořadu Den v 60 minutách na stanici Český rozhlas Plus. Moderátor Martin Karlík v pořadu uvedl: „Když si lidé v Trmicích u Ústí nad Labem stěžovali na zápach lihovaru, postavila se na jejich stranu Česká inspekce životního prostředí. Ta samá inspekce se postavila proti nelegálně postavené fotovoltaické elektrárně v Krušných horách později odsouzeného kmotra Alexandra Nováka. Ředitelka dané pobočky inspekce Jana Moravcová ale za to dostala výpověď.“

Toto tvrzení není pravdivé. „Důvodem mého rozhodnutí odvolat Janu Moravcovou z funkce ředitelky Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem byla závažná manažerská pochybení, která v žádném případě nesouvisejí s výše uvedenými případy. Spojení těchto věcí je nesmysl. Mrzí mě, že veřejnoprávní Český rozhlas si před odvysíláním informaci neověřil,“ řekl ředitel ČIŽP Erik Geuss. Zdůraznil, že bývalá ředitelka byla odvolána z vedoucí pozice a byla jí nabídnuta odborná práce na oblastním inspektorátu, kterou však odmítla. Teprve poté dostala výpověď.

Tato výpověď se poté stala předmětem pracovně právního sporu, který Jana Moravcová vedla s Českou inspekcí životního prostředí. Druhoinstanční Městský soud v Praze ve svém rozhodnutí ze dne 14. 11. 2018 výpověď uznal jako platnou. Nyní ČIŽP čeká na písemné vyhotovení rozsudku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…