CK Alexandria: Turisté oželeli Egypt, nahradilo ho Bulharsko

21.08.2013 10:38

Situace v Egyptě znamená nečekaný boom pro další turistické destinace. Jako náhradu volí klienti nejčastěji Bulharsko. V závěsu za ním jsou Turecko a Řecko. Peníze zpět zatím téměř nikdo nechce. Lidé mají dovolenou naplánovanou, a když nemohou do Egypta, chtějí jinam.

CK Alexandria: Turisté oželeli Egypt, nahradilo ho Bulharsko
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„Díky tomu, že Egypt je jen jednou z mnoha destinací, které nabízíme, jsme schopni klientům nabídnout odpovídající alternativy. Naprostá většina si již vybrala či vybírá. Nejčastěji volí Bulharsko, které nabízí výborný poměr cena výkon. Na problémech v Egyptě vydělalo již před dvěma lety,“ říká marketingový ředitel CK ALEXANDRIA Petr Šatný.

Všichni klienti cestovní kanceláře Alexandria, kteří trávili svou dovolenou v egyptské Hurghadě, jsou již zpět v Česku. Poslední se vrátili dnes. Další už na vytouženou dovolenou neodletí. „Klientům, kterým jsme z bezpečnostních důvodů dovolenou v Hurghadě zkrátili z dvou týdnů na jeden, samozřejmě budeme odpovídající částku vracet,“ dodává Šatný.

V menším a mnohem klidnějším letovisku Marsa Alam CK ALEXANDRIA klienty dosud má, část z nich by měla vrátit ve čtvrtek, poslední pak příští pondělí.

„Situaci v Egyptě samozřejmě neustále monitorujeme, jsme v kontaktu s našimi delegáty a partnery na místě stejně jako s leteckou společností. Na další vývoj situace jsme společně s nimi připraveni okamžitě reagovat,“ vysvětluje Šatný.

Pokud jde o výši očekávaných ztrát cestovních kanceláří, na vyčíslování škod je podle Šatného ještě brzy. „Bude záležet na jednáních s partnery, hoteliéry i leteckou společností. Naší prioritou je teď bezpečnost a spokojenost klientů,“ zdůrazňuje Šatný.

Cestovní kancelář Alexandria působí na českém trhu od roku 1991 a v současné době již patří mezi největší české cestovní kanceláře.

Alexandria je největším českým touroperátorem na Bulharsko a Maltu a její nabídka zájezdů do Řecka patří k nejširším na trhu. Kromě těchto zemí nabízí Alexandria zájezdy také do Turecka, Egypta, Tuniska, Španělska, na Kypr, do Chorvatska, Itálie – včetně leteckých zájezdů do oblasti Kalábrie a na italské ostrovy Sicílie, Sardinie a Ischia. Alexandria je také průkopníkem na trhu aktivních dovolených. Profesionální české animační týmy, které na trh přivedla jako první a které působí v klubových hotelích Alexandria, připravují české animační programy nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Samozřejmostí jsou u CK Alexandria i lyžařské zájezdy (a to jak do blízkých destinací Rakousko, Itálie, Slovensko, ČR, tak i letecké zájezdy za lyžováním v Bulharsku) a nechybí ani zájezdy do exotických zemí – na Kubu, do Dominikánské republiky, Mexika, Thajska, na Srí Lanku, Maledivy, Fiji či plavby luxusními loděmi.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…