ČLFA: Pozor na nesolidní návrhy na oddlužení!

13.11.2013 19:45

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) varuje před nekalými postupy řady komerčních subjektů při zpracovávání návrhů na oddlužení fyzických osob v režimu insolvenčního zákona.

ČLFA: Pozor na nesolidní návrhy na oddlužení!
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

V poslední době totiž výrazně roste počet nabídek tohoto typu motivovaných výlučně ziskem nesolidních subjektů, které parazitují na spotřebitelích a zneužívají institutu oddlužení.

Za zpracování návrhu si účtují až desítky tisíc korun. Vesměs jde o nevratné poplatky nezávislé na výsledku projednání návrhu na oddlužení konkurzním soudem. Vyskytly se i nabídky na oddlužení spojené s požadavkem na určitou část z objemu reálných dluhů spotřebitele v případě úspěchu návrhu na jeho oddlužení.

Problematické nabídky jsou často předkládány ve spolupráci s některými zprostředkovateli spotřebitelských úvěrů nebo je nabízejí sami tito zprostředkovatelé, resp. zprostředkovatelské agentury. Někteří z nich dokonce vyhledávají vytipované fyzické osoby, aby je přiměli k účelovému a v podstatě podvodnému sjednání spotřebitelského úvěru. Po něm vzápětí stejným lidem zpracují návrh na oddlužení.

Tyto nekalé praktiky poškozují zájmy bankovních i nebankovních poskytovatelů spotřebitelských úvěrů, ale také zneužité spotřebitele, neboť prohlubují jejich finanční a sociální problémy.

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) je zájmovým sdružením nebankovních společností zabývajících se finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a factoringem. Od svého založení v roce 1991 prosazuje jejich společné zájmy a je zároveň partnerem orgánů státu při řešení problémů odpovídajících sektorů finančního trhu. V současné době má 49 členů. Více na: www.clfa.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…