ČMKB: Elektřina i zemní plyn zlevnily

06.05.2019 12:41

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v 18. týdnu uzavřeno 201 kontraktů na dodávku 609,1 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 593,4 milionu korun.

ČMKB: Elektřina i zemní plyn zlevnily
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty elektřiny zlevnily proti předchozímu týdnu v nízkém napětí o 2,6 procenta na 1370 Kč/MWh, ve vysokém napětí o 3,6 procenta s uzavírací cenou 1415 Kč/MWh.

Cena ročních kontraktů zemního plynu klesla o 5,9 procenta, maloodběr uzavíral na 538 Kč/MWh, ve velkoodběru skončilo obchodování na úrovni 545 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice, obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…