ČMKBK: Cena elektřiny klesla, zemní plyn je proti loňsku dražší

24.04.2017 10:13

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo v 16. týdnu uzavřeno 20 kontraktů na dodávku 17,6 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 10,1 milionu korun.

ČMKBK: Cena elektřiny klesla, zemní plyn je proti loňsku dražší
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena dvouletého kontraktu elektřiny v nízkém napětí s dodávkou v letech 2018 až 2019 klesla proti předchozímu týdnu o 7 procent na 788 Kč/MWh. Dvouletý kontrakt zemního plynu v režimu maloodběr zdražil proti loňské uzavírací ceně o 3,2 procenta na 480 Kč/MWh.

Svůj záměr zopakovat úspěšné nákupy energií z minulých let na kladenské burze oznámil na svém webu Liberecký kraj. Centrální nákup elektřiny a zemního plynu na rok 2018 kraj připravuje na přelom května a června. „Do zakázky se, tak jako v minulých letech, zapojí krajské příspěvkové organizace a některé obce Libereckého kraje,“ informoval náměstek hejtmana pověřený řízením dopravy, investic a veřejných zakázek Marek Pieter.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…