ČMSS: Se stavebkem v dobrém i ve zlém

19.01.2014 13:34

Díky dlouholeté tradici a výhodám se v České republice stalo stavební spoření jedním z nejvyužívanějších finančních produktů. Za dvacet let své existence si ho pořídilo celkem deset milionů Čechů – zhruba polovina u Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS). Spoření od Lišky tak pomohlo k pořízení vlastního bydlení každé čtvrté domácnosti. Stavebko má ale řadu dalších využití, a své výhody tak přináší ve všech etapách našeho života.

ČMSS: Se stavebkem v dobrém i ve zlém
Foto: red
Popisek: Českomoravská stavební spořitelna

Začněme u našich nejmenších. Pomocí stavebního spoření jim můžete připravit hladký vstup do dospělosti a snadnou cestu k tomu, aby si zajistili vlastní bydlení. To pro ně může být dar na celý život. Stavební spoření dětem přináší úročení až 5,4 % ročně a možnost získání maximální státní podpory až 2 000 korun ročně. „Při využívání stavebního spoření od Lišky mohou vaši potomci čerpat v budoucnosti výhodný úvěr na bydlení se sazbou již od 2,95 %. Navíc při uzavření smlouvy mohou mladí do 18 let získat tisícikorunovou prémii,“ říká Rostislav Trávníček z Českomoravské stavební spořitelny a dodává: „Pokud se rozhodne spořit se svým potomkem i rodič, pak je možné využít i vedení účtu pro dítě zdarma. Podmínkou je uzavření obou smluv v 1. čtvrtletí 2014. Celkem tak lidé mohou ušetřit až 3 310 Kč.“

Dvě třetiny Čechů využívají stavebko především k rekonstrukci, modernizaci a zvelebování bydlení. Lidem mimo jiné přináší důležitý základ pro pořízení vlastního bydlení.  Málokdo si ale uvědomuje, že díky naspořené částce si domácnosti vytváří především finanční polštář, který může využít v případě nepříznivé situace. Například se může jednat o nutnou výměnu oken nebo koupi nového kotle. „Podle nedávného průzkumu vyplynulo, že za pomalé zkvalitňování bydlení Čechů a nedostatečné úpravy bytů stojí právě nedostatek financí. Třetina dotázaných přitom již změnu bydlení či rekonstrukci plánuje a jen zhruba desetina lidí se shoduje, že jim v rekonstrukci brání vlastní pohodlnost,“ doplňuje Rostislav Trávníček. 

Nejsou to pouze děti, které chtějí při vstupu do dospělosti nezávislost a šanci na vlastní domov. Řadu z nás tyto problémy trápí i v průběhu života, kdy se přidávají i obavy z poklesu příjmu v důchodovém věku. I zde pomůže stavební spoření. Může se stát, že kvůli zdravotním potížím bude potřeba vytvořit si bezbariérové bydlení, které seniora nebude nijak omezovat. Určitě nemalou výhodou je fakt, že naspořené peníze vytváří značnou finanční rezervu, která se ve stáří může hodit. „ČMSS nabízí seniorům Spoření na penzi od Lišky. Je to devítileté stavební spoření, kde mohou klienti využít tarif Variant a program Pravidelné spoření a po 9 letech dosáhnout ročního výnosu z vkladu až 2,4 %, a to i bez státní podpory,“ dodává Rostislav Trávníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…