ČNB: Cena Kateřiny Šmídkové

19.05.2015 11:40

První laureátkou Ceny Kateřiny Šmídkové, bývalé významné české ekonomky a dlouholeté ředitelky samostatného odboru ekonomického výzkumu České národní banky, se stala Ing. Mariola Pytliková, Ph.D., z Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

ČNB: Cena Kateřiny Šmídkové
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Cenu dnes vítězce v rámci konference CNB Research Open Day předali prezident České společnosti ekonomické (ČSE) Roman Horváth a guvernérka Bank of Israel Karnit Flug.

Mariola Pytliková byla oceněna za vynikající vědeckou činnost v oblasti ekonomie se zaměřením zejména na oblast trhu práce a mezinárodní migrace. Cena je spojena s peněžitou odměnou ve výši 100 tisíc Kč financovanou z prostředků odkázaných Kateřinou Šmídkovou. ČSE vyhlásila 1. ročník Ceny Kateřiny Šmídkové letos v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…