ČNB: Monitoring centrálních bank

09.12.2015 14:12

Cílem této publikace je seznámit odbornou veřejnost s posledním vývojem měnové politiky, její strategie a komunikace v některých zahraničních centrálních bankách.

ČNB: Monitoring centrálních bank
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Monitoring pravidelně pokrývá události měnověpolitického rázu ve významných centrálních bankách (americký Federal Reserve System, Evropská centrální banka a britská Bank of England), ve vybraných centrálních bankách zemí Evropské unie cílujících inflaci (švédská Sveriges Riksbank, maďarská Magyar Nemzeti Bank a polská Narodowy Bank Polski), a ve významných centrálních bankách ze zemí mimo Evropskou unii, jež se rovněž pohybují v režimu cílování inflace (novozélandská Reserve Bank of New Zealand, norská Norges Bank a švýcarská Schweizerische Nationalbank, přičemž poslední dvě jmenované centrální banky byly zařazeny v průběhu roku 2009).

Monitoring centrálních bank mimo jiné obsahuje stručný přehled vývoje základních ukazatelů důležitých z pohledu centrální banky, kalendář očekávaných událostí na nejbližší tři měsíce a sumář nejdůležitějších událostí, které se na poli měnové politiky odehrály v uplynulých třech měsících. Jedna z těchto událostí je vždy následně podrobně popsána v Tématu pod lupou. Každé číslo monitoringu centrálních bank je pak zakončeno vybraným projevem významného zahraničního centrálního bankéře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…