ČOI: I nesprávně provedená montáž oken podléhá reklamaci

06.10.2016 19:56

Nejen výběr kvalitních oken, ale i správně provedená instalace a montáž oken je důležitým prvkem proti nebezpečným vlivům podnebí a jiných přírodních katastrof.

ČOI: I nesprávně provedená montáž oken podléhá reklamaci
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce má ve své dozorové působnosti kontroly i v tomto segmentu podnikání a pravidelně monitoruje činnost řemeslníků a dalších živnostníků.

V měsíci září provedli inspektoři Libereckého kraje kontrolu, která se týkala montáže nových oken. Při předání díla bylo spotřebitelem zjištěno několik vad. I přesto že spotřebitel před podáním stížnosti České obchodní inspekci projevil vůli problémy s vadnou montáží oken se zhotovitelem řešit, nebyly zjištěné vady odstraněny. Spotřebitel tedy uplatnil dovolání zákona o ochraně spotřebitele u příslušného inspektorátu ČOI.

Inspektory bylo zjištěno, že prodávající a zhotovitel nevyřídili přijaté reklamace ve stanovené lhůtě a došlo tak k porušení zákona o ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb., § 19 odst. 3, kdy prodávající je povinen o reklamaci rozhodnout ihned, ve složitých případech do tří dnů. Reklamace pak musí být vyřízena nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, což v tomto případě nebylo splněno. Za uvedený nedostatek byla uložena sankce příkazem na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…