ČOI: Kontroly restaurací a klubů v Ostravě

17.05.2015 17:03

Inspektoři České obchodní inspekce v Moravskoslezském a Olomouckém kraji provedli ve středu 13. května kontrolu restaurací a klubů ve Stodolní ulici a jejím okolí, v souvislosti s konáním mistrovství světa v hokeji. Bylo provedeno celkem 13 kontrol a v 10 z nich byly zjištěny nedostatky.

ČOI: Kontroly restaurací a klubů v Ostravě
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři ČOI provedli v klubech a restauracích celkem 13 kontrol, z toho v 10 případech byly zjištěny nedostatky.

Porušení povinnosti poctivého prodeje bylo zjištěno celkem v 11 případech (tedy u některých kontrolovaných osob vícečetně) – u 6 z nich se jednalo o nedodržení stanovené či deklarované míry nápojů, ve 3 případech bylo v neprospěch spotřebitele  účtováno – o 3 Kč, 10 Kč a 11 Kč více. Ve 2 dalších případech spotřebitel neměl možnost překontrolovat si prostřednictvím úředně ověřeného měřidla správnou míru rozlévaného nápoje a množství pokrmu. U 2 prodejců chyběla řádná informace o cenách nabízených a prodávaných výrobků.

Jeden prodávající nevydal na žádost spotřebitele doklad o zakoupení výrobků se všemi stanovenými údaji a v jednom případě neuvedl prodávající u rozlévaných alkoholických nápojů objemovou jednotku množství, k němuž se vztahuje cena (byl uveden pouze druh nápoje a cena).

Za zjištěné nedostatky bylo uloženo příkazem na místě 10 pokut v celkové výši 15 000,- Kč. Ve 3 případech bude vedeno správní řízení. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…