ČOI: „Panáček fotbalista“ je další zakázaná hračka na českém trhu

13.09.2017 15:02

Na českém trhu byla nabízena dětská hračka „Panáček fotbalista“, která se prodávala bez povinného značení a informací pro uživatele. Tím, že se hračka dá rozložit na několik malých dílů a prodejci ji nabízeli a prodávali bez návodu i bez další zákonné dokumentace, byla hračka zakázána na českém trhu. Může dojít i k ohrožení zdraví malého dítěte.

ČOI: „Panáček fotbalista“ je další zakázaná hračka na českém trhu
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce zjistila, že se na tuzemském trhu nabízí dětská hračka „Panáček fotbalista“, která může znamenat pro děti zdravotní riziko. Jedná se o plastového panáčka, který je ve složeném stavu asi 80 mm vysoký. Hračka se prodává jako skládačka, kdy jednotlivé dílky do sebe zapadají. Všechny končetiny panáčka jsou tvořené černou spletenou šňůrkou a jsou zakončeny plastovými válečky s vloženým magnetem. Součástí hračky je plastová kulička o průměru cca 16 mm, napodobující fotbalový míč.  Hračka je v igelitovém obalu zcela bez značení.

Česká obchodní inspekce identifikovala příčinu nebezpečnosti. „Panáček fotbalista“ je bez jakéhokoliv značení a informací pro uživatele, které by upozorňovaly na možné nebezpečí pro děti do tří let. Ty by mohly jednotlivé díly skládačky polknout nebo vdechnout. Vzhledem k chybějícímu značení značkou shody CE a neznámému výrobci je důvodné podezření, že hračka nebyla posouzena z hlediska všech případných nebezpečí.

Česká obchodní inspekce uložila opatření podle zákona č. 22/1997 Sb., kterým je bezodkladné stažení výrobků z distribuce. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na MPO a zveřejněna v systému RAPEX pod číslem INFO/0104/17. 

Identifikace výrobku

„Panáček fotbalista“ 

Název výrobku uvedený na obalu: Neuveden
Typ / číslo modelu:   Neuveden
EAN:     Neuveden
Prodejce:    Mi Dong Van, Revoluční 453, Stráž pod Ralskem
Země původu hračky:   Neuvedeno
Identifikační údaje výrobce:  Neuvedeno
Identifikační údaje dovozce:  Neuvedeno

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…