ČOI: Prodej padělků přes Facebook

18.03.2017 8:18

V současné době jsou sociální sítě oblíbeným a velice rozšířeným komunikačním kanálem, který je také využíván k nákupu a prodeji různého zboží. V první polovině měsíce února tohoto roku zaznamenala ČOI Ústeckého a Libereckého kraje prodej padělků prostřednictví Facebooku.

ČOI: Prodej padělků přes Facebook
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnili v polovině února 2017 šetření s osobou, která nabízela výrobky Michael Kors prostřednictvím sítě Facebook. Inspektoři v roli spotřebitelů, na základě předchozí objednávky, převzali výrobky na smluveném místě v Mostě. Posouzením bylo zjištěno, že zakoupené výrobky označené logem Michael Kors jsou padělky. To znamená, že osoba, která produkty nabízela, porušila některá práva duševního vlastnictví. Celkem byly zajištěny dvě kabelky a jedna peněženka v celkové prodejní ceně 2.250 Kč, kdy cena originálů je 45.000 Kč. Pro porušení zákona o ochraně spotřebitele bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení. Šetření bylo provedeno ve spolupráci s příslušníky Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…