ČOI: Stánkový prodej na Hobby 2016 kontrolami „neprošel“

30.10.2016 9:05

Na přelomu měsíce září a října proběhla v jihočeské metropoli tradiční výstava Hobby podzim 2016. V rámci prezentace obchodníci nabízeli zboží a služby zaměřené na chovatelství, kutilství, sběratelství a potřeby pro dům a zahradu.

ČOI: Stánkový prodej na Hobby 2016 kontrolami „neprošel“
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Akce měla i bohatý doprovodný program spojený s nabídkou služeb veřejného stravování a rychlého občerstvení. Ze 7 provedených kontrol bylo ČOI Jihočeského kraje zjištěno porušení zákona v 5 případech.

Kontroly ČOI na výstavě Hobby 2016 byly zaměřeny na sortiment a poskytování služeb zejména ve stánkovém prodeji spotřebního zboží a občerstvení a to jak ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele, tak i zákona o technických požadavcích na výrobky a zákona o obecné bezpečnosti.

V rámci letošního ročníku výstavy bylo provedeno celkem 7 kontrol, kdy závada byla zjištěna v 5 případech, což je více než 71 procent. V rámci uložených opatření byla ve 2 méně závažných případech udělena pokuta výši 2 000 korun. Ve 3 případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení.

Vzhledem k celorepublikovému významu této akce a s ohledem na  rozsah prodeje a nabídku služeb v rámci doprovodného programu, je prodejní výstava Hobby každoročně zařazována do plánu kontrolní činnosti Inspektorátu Jihočeský a Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…