ČOI: Tři kontroly, tři porušení zákona

28.09.2017 15:02

Česká obchodní inspekce Ústí nad Labem uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na výstavišti v Lounech. U všech kontrolovaných subjektů zjistila porušení zákonů.

ČOI: Tři kontroly, tři porušení zákona
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje provedla v polovině měsíce září mimořádnou kontrolu na  výstavišti v Lounech. Celkem uskutečnila tři kontroly zaměřené na chovatelské potřeby, stánky
s občerstvením a bižutérií. U všech třech kontrolovaných subjektů zjistila porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. V jednom případě prodávající nevydal doklad o zaplacení s potřebnými náležitostmi, kdy na dokladu nebyly uvedeny zakoupené položky. Ve druhém případě se jednalo o zakoupenou uzeninu, kdy byl zjištěn rozdíl o 10 gramů (ve finančním vyjádření 4 Kč) v neprospěch spotřebitele. V těchto dvou případech byla uložena sankce na místě.

Inspektoři ČOI ve třetím případě, při kontrole stánku s bižuterií, zajistili výrobek, u kterého je podezření, že porušuje některá práva duševního vlastnictví (padělek). Jednalo se o přívěšek z chirurgické oceli s obrazovou ochrannou známkou GIANNI VERSACE, který byl obchodníkem prodáván v hodnotě 400 Kč, kdy cena originálu činí 5000 Kč. Česká obchodní inspekce uložila prodejci opatření ve formě zajištění výrobku a jeho uskladnění mimo dosah kontrolované osoby. S prodejcem bude zahájeno správní řízení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …