ČOI: Tři prodejci o Velikonocích porušili zákon o prodejní době

20.04.2017 9:10

Česká obchodní inspekce v souvislosti se zákonem č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, provedla o Velikonočním pondělí 17. dubna 2017 celkem 279 kontrol. Tři prodejci tento zákon porušili a prodávali v provozovnách, ve kterých neměl být dle uvedeného zákona v tento státní svátek realizován prodej.

ČOI: Tři prodejci o Velikonocích porušili zákon o prodejní době
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Ve všech třech případech se jednalo o kontroly na základě podnětů spotřebitelů. S těmito třemi prodejci povede Česká obchodní inspekce správní řízení, ve kterém se bude rozhodovat také o výši pokuty. Ze zákona lze uložit sankci až do výše 1 000 000 Kč, v případě opakovaného porušení až 5 000 000 Kč.

V jednom případě se zjištění týkalo maloobchodního prodeje použitých náhradních dílů v Českých Budějovicích. Ve druhém případě šlo o provozovnu na tržnici ve Studánkách, která nabízela převážně textil a obuv, dále pak domácí potřeby a autodoplňky. Ve třetím případě také o provozovnu na tržnici ve Studánkách s podobným typem sortimentu. Názvy konkrétních subjektů může Česká obchodní inspekce zveřejnit až po nabytí právní moci rozhodnutí.

Kontrolovány byly prakticky veškeré typy provozoven, tedy například supermarkety, hypermarkety, ostatní maloobchodní prodejny jako zahradnická centra, autobazary, prodejny nábytku, autoservisy s prodejem doplňkového zboží, stavebniny, výdejny internetových obchodů, dále autobazary a bazary-zastavárny a další.

V souvislosti se státními svátky, kdy mělo být zavřeno, eviduje ČOI celkem (od 28. října 2016) již 17 zjištění porušení zák. č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě. 

Další státní svátek s povinně zavřenými obchody, dle zmíněného zákona o prodejní době, bude opět 8. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…