ČOI: V tržnici na Hatích zabrány padělky za 1 milion korun

14.06.2015 19:07

Z mimořádné kontrolní akce na tržnici ASIA BAZAR v Hatích, neodešli inspektoři České obchodní inspekce minulý čtvrtek s prázdnou.

ČOI: V tržnici na Hatích zabrány padělky za 1 milion korun
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Ke kontrole vytipovali 9 stánků, kde následně zajistili 314 kusů padělků textilních oděvů, obuvi, galanterie a hraček, jejichž prodejem by majitelům práv duševního vlastnictví vznikla škoda ve výši téměř 1 milion korun. Kontrolované osoby čeká správní řízení o uložení pokuty a propadnutí zboží. „Inspektoři spolu s příslušníky Cizinecké policie odvedli dobrou práci, proto budeme ve společných akcích pokračovat,“ ocenil výsledek kontroly Karel Havlíček, ředitel inspektorátu České obchodní inspekce se sídlem v Brně.

Při kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR v Hatích u Znojma se inspektoři inspektorátu ČOI Brněnského a Zlínského kraje zaměřili na dodržování zákona o ochraně spotřebitele, konkrétně na prodej, nabídku a skladování zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a také na výrobkovou kontrolu hraček.

Dne 4. června 2015 provedlo 12 inspektorů ČOI za účasti 6 příslušníků Cizinecké policie kontrolu u 9 prodejců, při níž bylo zajištěno a uskladněno mimo dosah kontrolovaných osob celkem 314 kusů padělků textilních oděvů, obuvi, galanterie a hraček za 947 960 Kč v odhadnuté ceně originálů. Jednalo se zejména o padělky chráněných značek Michael Kors, Armani, Gucci a hračky zn. FURBY.

Po identifikaci kontrolovaných osob a vypracování odborných posudků, potvrzujících zabrání padělků, tj. výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví, bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto o výši pokuty, propadnutí zboží a jeho následné likvidaci, případně o předání k humanitárním účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…