ČOI: Velikonoční prodej na severu Moravy s pokutami za 35 tisíc korun

11.04.2018 15:14

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje provedla v období Velikonoc kontrolní akci, která byla zaměřena na prodej výrobků a poskytovaní služeb, které souvisí právě s těmito svátky.

ČOI: Velikonoční prodej na severu Moravy s pokutami za 35 tisíc korun
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Z celkového počtu 62 kontrolovaných provozoven zjistila porušení zákona ve 28 případech. Nejčastěji obchodníci porušili zákon o ochraně spotřebitele. Za to jim byly na místě uloženy pokuty ve výši 35 000 korun.

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje uskutečnila o Velikonocích kontroly v kamenných provozovnách a ve stáncích na velikonočních jarmarcích. Z celkového počtu 62 kontrolovaných provozoven byly závady zjištěny ve 28 provozovnách (45,2 %). Zjištěné nedostatky se převážně týkaly nevydání dokladu o zakoupení výrobků se všemi stanovenými údaji, nedostatečných informací o ceně prodávaných výrobků v souladu s cenovými předpisy, prodávané výrobky nebyly označeny požadovanými údaji, prodávající účtovali kontrolní nákup v neprospěch spotřebitele nebo obchodníci použili k vážení zboží úředně neověřené měřidlo.

Česká obchodní inspekce uložila ve 25 případech pokuty příkazem na místě v celkové výši 35 000 Kč, závady zjištěné na 3 provozovnách budou řešeny ve správním řízení. Dále ČOI vydala zákaz prodeje 91 kusů výrobků v celkové hodnotě 8 974 Kč a zákaz dalšího používání 3 kusů vah bez platného úředního ověření až do zjednání nápravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …