ČOI: Více než polovině mladistvých byl prodán alkohol

01.07.2019 16:47

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na zákaz prodeje alkoholu osobám mladších 18 let. ČOI za účasti mladistvých figurantů provedla 12 kontrol a v 6 případech zjistila, že jim byl prodán alkoholický nápoj.

ČOI: Více než polovině mladistvých byl prodán alkohol
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci se zaměřením na prodej alkoholických a tabákových výrobků mladistvým osobám. Celkem provedla 12 kontrol. Kontrolovanými provozovnami byly namátkově vybrané potraviny, trafika, cukrárna a provozovny obchodních řetězců. Ve všech případech byly kontrolní nákupy provedeny prostřednictvím osob mladších 18 let. Figuranti byli ve věku 16 a čerstvě 17 let.

ČOI zjistila, že v 6 případech, bez ověření věku a doprovodu osoby starší 18 let, byl figurantům prodán alkoholický nápoj, dokonce i lihoviny. V jednom případě byla prodána elektronická cigareta včetně náplně.

„Za porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, hrozí obchodníkům pokuta až do výše 5 milionů korun. Vzhledem k citlivosti a vážnosti kontrol s tímto zaměřením budou kontrolní akce probíhat namátkově i nadále v roce 2019,“ říká k závěrům kontrol ředitel ČOI pro Královehradecký a Pardubický kraj František Švihlík.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…