ČOI kontrolovala obchody a restaurace v Jičíně

23.07.2018 18:50

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla 20 kontrol v obchodech a restauracích v Jičíně. Porušení právních předpisů zjistila téměř u 50 % provozoven.

ČOI kontrolovala obchody a restaurace v Jičíně
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj uskutečnila v Jičíně mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na obchody a restaurace. Provedla 20 kontrol v maloobchodních prodejních jednotkách a v restauračních zařízeních. Dále odebrala na 4 čerpacích stanicích v Jičíně a okolí 7 vzorků pohonných hmot.  Porušení zákonů zjistila v 9 provozovnách. Nejčastěji obchodníci nedodrželi zákon č. 634/92 Sb., kdy například neseznámili spotřebitele s konečnou platnou cenou před jednáním o koupi nebo použili neověřená měřidla. Jeden vzorek PHM, konkrétně motorové nafty, nevyhověl požadavku ČSN.

Česká obchodní inspekce uložila pokuty ve formě zákazu prodeje na 9 kusů výrobků v celkové hodnotě 3 064 Kč, motorové nafty v částce 68 040 Kč a zákazu používání 1 úředně neověřené váhy do doby zjednání nápravy. Dále inspektoři ČOI na místě uložili 8 pokut v celkové hodnotě 9 000 Kč. S 2 obchodníky bude zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…