ČOI na tržnici Hatě zajistila padělky v hodnotě téměř 3 miliony korun

30.08.2017 8:45

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila v polovině měsíce srpna mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě, která byla zaměřená na prodej, nabídku a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. ČOI provedla kontrolu u sedmi prodejců a u všech zaznamenala porušení zákona.

ČOI na tržnici Hatě zajistila padělky v hodnotě téměř 3 miliony korun
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje provedla v polovině měsíce srpna mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě. Inspektoři se zaměřili na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, především na nabídku, prodej a skladování falzifikátů světových značek. Ve spolupráci s Cizineckou policií Znojmo uskutečnili 7 kontrol a u všech prodejců zjistili nabízení, prodej a skladování padělků.

Při této mimořádné akci ČOI zajistila 404 kusů padělků textilních oděvů, obuvi a galanterie v celkové hodnotě originálů 2 887 800 korun. Po vypracování odborných posudků, které potvrdí padělky světových značek, bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení. Následně bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Dále pak budou výrobky likvidovány nebo předány k humanitárním účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…