ČOI stahuje z trhu nebezpečnou plyšovou opičku

09.02.2018 22:28

Česká obchodní inspekce objevila v nabídce a prodeji hračku, která může být pro děti nebezpečná. Jedná se o měkce vycpanou plyšovou opičku, která po zmáčknutí bříška vydává zvuk.

ČOI stahuje z trhu nebezpečnou plyšovou opičku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Opička má na zádech zip. Po rozepnutí zipu lze snadno z hračky vyjmout plastové pouzdro s knoflíkovými bateriemi, pružinami a reproduktorem spolu s vlákennou výplní. Pouzdro je tvořené plastovou krabičkou a má na povrchu vylisovaný nápis "MADE IN CHINA".

Inspektoři ČOI zjistili, že krabička není žádným způsobem zajištěna proti otevření. Lze z ní po odsunutí nezajištěného krytu snadno vyndat 3 knoflíkové baterie. Výrobek je bez obalu. Na uchu hračky je upevněna papírová etiketa se značkou shody CE a varováním v českém jazyce "Nevhodné pro děti do tří let" spolu s vysvětlením, že hračka obsahuje malé části. Výrobek není v souladu s právními předpisy, které jsou požadovány na bezpečnost elektrických hraček. Knoflíkové články jsou z hračky odnímatelné bez použití nástroje a jejich kryt je možné otevřít jedním pohybem. Po vyjmutí baterií je může dítě vložit do úst a polknout či vdechnout.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci opatření ve formě bezodkladného stažení všech hraček „Plyšové opičky ječící“ z distribuce. Informace o hračce byly rovněž nahlášeny kontaktnímu bodu na MPO, aby zjištěné skutečnosti mohly být zveřejněny v systému celoevropského varování před nebezpečnými výrobky – RAPEX. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…