CPI Group: Výstavba komplexu QUADRIO dosáhla úrovně ulice

07.09.2013 11:30

Multifunkční komerční centrum nad stanicí metra Národní třída v Praze dosáhlo úrovně ulice. Zatímco Pražané sledují rostoucí komplex kukátkem přímo z chodníku, nájemci obchodních a kancelářských prostor postupně zaplňují komerční plochy QUADRIA.

CPI Group: Výstavba komplexu QUADRIO dosáhla úrovně ulice
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Výstavbu projektu zahájila investorská skupina CPI Group v létě 2012. O půl roku později dosáhla nejnižšího bodu stavby, který leží 24 metrů pod zemí. „Samotné hloubení jámy a základy komplexu v takto omezeném prostoru s historickou zástavbou a navíc s napojením na metro si vyžádalo téměř deset měsíců. V současnosti dokončujeme železobetonové konstrukce jednotlivých podzemních podlaží a zahajujeme práce na nadzemních podlažích,“ popsal aktuální stav výstavby manažer projektu z CPI Group Petr Beránek. „S dokončením hrubé stavby celého komplexu počítáme na začátku roku 2014,“ dodal.

S postupující výstavbou roste i zájem obchodníků a firem o komerční prostory QUADRIA. Nákupní galerie má již 80 % obchodní plochy pronajato. „Mezi novými nájemci jsou např. Kara, Scan Quilt, Tescoma, Musicland, kavárny Delicato a Café Level nebo lékárna QUADRIO. Dokončujeme jednání s prodejnou elektra, sportu a restauracemi,“ potvrdil Peter Fazekaš, ředitel pronájmu nákupních center.

Změny probíhají také v části kancelářské, kde původně plánované fancoily nahradily chladící trámy, zajišťující až 20% úsporu energie. Další významnou změnou je užití atraktivní střešní terasy pro všechny nájemce kanceláří. „Střešní terasa s rozlohou 470 m2 a panoramatickým výhledem na Prahu je skutečným unikátem a pro všechny firmy, se kterými nyní jednáme, velkým lákadlem. Využití je široké, od relaxace nebo neformálních schůzek až po společenské akce. Oproti původnímu záměru jsme tak terasu zpřístupnili všem budoucím nájemcům kanceláří, nikoliv jen firmám v nejvyšším patře,“ popsal změnu Pavel Skřivánek, ředitel pronájmů kanceláří v CPI Group.        

Komplex QUADRIO zahrnuje celkem šest budov tvořící při pohledu shora tvar čtyřlístku. Podzemní patra zaujímají především garáže pro 250 aut, ve dvou podzemních a dvou nadzemních patrech je umístěna nákupní galerie s obchody o ploše 8 500 m2. Patra pěti věží náleží špičkovým kancelářím o celkové ploše 16 400 m2. Samostatně stojící dům je určen exkluzivnímu bydlení, prodej bytů bude zahájen na podzim tohoto roku.

Generálním dodavatelem stavby, jejíž dokončení se plánuje na podzim 2014, je společnost Metrostav. Celkové náklady projektu odhaduje investor CPI Group na 3,3 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…