CPI Group kupuje Sidoti, získá nová aktiva v Česku, Polsku a Maďarsku

16.10.2013 12:20

Realitní investiční skupina CPI Group dokončila nákup nemovitostního portfolia českých i zahraničních aktiv společnosti Sidoti. „Akvizicí jsme získali hodnotné nemovitosti nejen v České republice, ale také atraktivní kancelářské budovy s významnými nájemci ve Varšavě a Maďarsku,“ řekl Zdeněk Havelka, generální ředitel CPI Group.

CPI Group kupuje Sidoti, získá nová aktiva v Česku, Polsku a Maďarsku
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Předmětem transakce jsou společnosti OC Spektrum, Luxembourg Plaza, Arkáda Prostějov, Besnet Centrum a Rostock Property, které vlastní kancelářské budovy či obchodní centra na několika místech v republice, a dále zajímavá aktiva v zahraničí. Z českých nemovitostí přibyla například sídla společností ČEZ, GTS Czech anebo TÜV SÜD Central Eastern Europe, v Polsku se mezi nájemce zakoupených budov řadí společnosti Comarch, University of Warsaw či Euromoney, a konečně prestižní nájemci administrativních budov v Maďarsku, kterými jsou velké korporace General Motors, Citibank, Vodafone anebo Bank of China.

Investiční skupina tak pokračuje v expanzi do Polska a Maďarska s cílem stát se lídrem regionu střední Evropy. Spolu s převzetím maďarské realitní skupiny Ablon, které se uskutečnilo letos v červnu, směřuje konsolidovaný celek spravovaných aktiv CPI Group k hodnotě 80 miliard korun.

Více informací o projektu najdete na www.cpi.cz.

O CPI Group

CPI Group působí na českém a slovenském realitním trhu od 90. let 20. století, dnes patří mezi nejvýznamnější investory v regionu střední Evropy. Své aktivity rozvíjí v oblasti bydlení, kancelářských a maloobchodních nemovitostí, hotelového ubytování a průmyslových a logistických center. CPI Group je dnes s 12 700 byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Více informací o CPI Group naleznete na www.cpi.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…