CPI Group získala nový úvěr na akvizice z fondů Endurance

26.11.2013 9:40

Realitní a investiční skupina CPI Group refinancovala pět projektů, které nedávno získala v rámci akvizic fondů Endurance Office.

CPI Group získala nový úvěr na akvizice z fondů Endurance
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

První úvěr ve výši 97 milionů euro na tři administrativní budovy v Praze, jmenovitě sídlo společnosti ČEZ, Luxembourg Plaza a Besnet, poskytuje dvojice Raiffaisenbank a Komerční banka. Druhý úvěr na polské nemovitosti Orco Tower ve Varšavě a nákupní centrum Galeria Orcana v Lublině ve výši 36,5 milionů euro poskytla Bank Zachodni WBK ze skupiny Santander Group.

„Refinancované nemovitosti považujeme za velmi kvalitní a jsme proto rádi, že jsme dokázali sjednat jejich dlouhodobé financování v takovém objemu a za dobrých podmínek. Nové financování bylo zároveň předpokladem pro začlenění těchto nemovitostí do portfolia CPI Group.“ řekl Martin Němeček, Deputy CEO CPI Group. Před časem skupina získala úvěr také na projekt Quadrio, který ve výši 2 miliard korun financují německá banka Helaba a česká UniCredit Bank ČR.

O CPI Group

CPI Group působí na českém a slovenském realitním trhu od 90. let 20. století, dnes patří mezi nejvýznamnější investory v regionu střední Evropy. Své aktivity rozvíjí v oblasti bydlení, kancelářských a maloobchodních nemovitostí, hotelového ubytování a průmyslových a logistických center. CPI Group je dnes s 12 700 byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Více informací o CPI Group naleznete na www.cpi.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…