CPIC pro Středočeský kraj přispívá k řešení bezpečnostní otázky na Mladoboleslavsku

13.02.2019 22:00

V rámci spolupráce na řešení bezpečnostní otázky na Mladoboleslavsku zorganizovalo Centrum na podporu integrace cizinců (CPIC) pracovní setkání, v jehož rámci byla řešena především problematika zaměstnávání cizinců a jejich integrace na Mladoboleslavsku.

CPIC pro Středočeský kraj přispívá k řešení bezpečnostní otázky na Mladoboleslavsku
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Jednání v Mladé Boleslavi se kromě vedoucího odboru Center na podporu integrace cizinců SUZ MV Jiřího Veseckého a vedoucí Pracoviště Mladá Boleslav CPIC pro Středočeský kraj Jany Súkeníkové zúčastnili náměstci primátora Miroslava Kašpárková a Robin Povšík a vedoucí oddělení bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král spolu se zástupci společnosti Škoda Auto, města Kosmonosy, Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR, Městské policie Mladá Boleslav a agentur práce.

Diskutovalo se nejen o fungujících opatřeních, ale zároveň i o nově vznikajících projektech, které by měly přispět ke zlepšení bezpečnosti v regionu Mladoboleslavska.

Jedním z nich bylo i loňské založení pracoviště CPIC přímo v Mladé Boleslavi. Město dále zřídilo samostatné oddělení bezpečnosti a prevence kriminality a bylo zařazeno do expertní skupiny Ministerstva vnitra, která se zabývá problematikou zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách na Plzeňsku a Královéhradecku. Zároveň pokračuje spolupráce se zahraničními policejními hlídkami, které již delší dobu v Mladé Boleslavi působí.

Problematikou cizinců se zabývá také vláda. V případě přijetí novely cizineckého zákona bude mít od roku 2020 právo stanovovat, ze kterých třetích zemí budou cizinci do České republiky přicházet, přičemž budou mít při příchodu povinnost absolvovat osmihodinový adaptační a integrační kurz.

Během jednání mělo CPIC možnost představit svou činnost a své poslání. Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra provozuje Centra v deseti krajích České republiky a tvoří tak komplexní síť, která pomáhá obcím a jejich obyvatelům, zaměstnavatelům a v neposlední řadě i samotným cizincům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…