ČPP: Mezi pojistnými podvody přibývá fingovaných krádeží značkových vozů v zahraničí

12.10.2016 14:58

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) zveřejnila statistiky k pojistným podvodům za třetí čtvrtletí 2016. Ve srovnání s pololetím stoupl nejen počet vyšetřovaných podvodů, ale o třetinu vzrostla také uchráněná hodnota, která dosáhla 30 mil. Kč.

ČPP: Mezi pojistnými podvody přibývá fingovaných krádeží značkových vozů v zahraničí
Foto: red
Popisek: Česká podnikatelská pojišťovna, a.s.

Specialisté ČPP prošetřili ve třetím čtvrtletí letošního roku téměř 900 případů s podezřením na pojistný podvod a svou domněnku potvrdili v 540 případech. "Na nevyplaceném pojistném plnění jsme uchránili hodnotu ve výši 30 milionů korun," uvedl Bc. Aleš Haisl, vedoucí oddělení vyšetřování Bezpečnostního odboru. Z hlediska finančního objemu dominuje ve statistikách pojistných podvodů hlavní město Praha. "Částkou přes 16 milionů korun, tedy více než polovinou z celkové sumy se na podvodech podílí Praha a Středočeský kraj," potvrdil Haisl.

Mezi pojistnými podvody začalo přibývat fingovaných krádeží, scénář se prakticky ve všech případech opakuje, majitel odjede se svým pojištěným autem do zahraničí, aby následně nahlásil jeho zmizení. Často se přitom jedná o vozy vyšší cenové třídy, např. BMW či Mercedes. V jednom takovém případě kontaktoval z Ukrajiny ČPP klient a hlásil zmizení svého BMW. Pojistnou událost doložil soudně přeloženými dokumenty ukrajinských úřadů, včetně potvrzení o oznámení krádeže a protokol z výslechu. V průběhu vyšetřování případu se však ukázalo, že v evidenci místní policie žádný podobný záznam o odcizeném vozidle neexistuje. Uchráněná hodnota v tomto jediném případě překročila 1,2 mil. Kč.

"Jakkoli statisticky nejčastější pokusy o pojistný podvod evidujeme právě z pojištění vozidel, které představují na sedmdesát procent všech prověřovaných případů, dlouhodobě sledujeme také narůstající počet u podvodů z oblasti životního a úrazového pojištění," upozornil Haisl.  Statistiky dokládají také trvalý nárůst případů v oblasti pojištění majetku a odpovědnosti.

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555.

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…