ČPP: Začátek školního roku přináší zvýšené riziko úrazů dětí

31.08.2014 12:39

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP) zveřejnila výsledky sledování úrazovosti dětí se zaměřením na první týdny po zahájení školního roku. Počet dětských úrazů v září převyšuje roční průměr o téměř 20 procent. Statistika vychází z údajů za poslední tři roky.

ČPP: Začátek školního roku přináší zvýšené riziko úrazů dětí
Foto: red
Popisek: Česká podnikatelská pojišťovna, a.s.

Nejvíce dětských úrazů se překvapivě nevyskytuje během letních prázdnin, ale až v průběhu měsíce září. „První zářijové týdny, které jsou spojené s nástupem dětí do školy, přináší nejvíce zranění u dětí. Jejich počet se navíc každoročně navyšuje,“ uvádí Marek Woitsch, ředitel úseku životního pojištění. Průměrný počet pojistných událostí dětí, které ČPP eviduje v září, je téměř o 20 procent vyšší oproti celoročnímu průměru.

Ze statistik vyplývá, že prakticky polovina nahlašovaných úrazů jsou zlomeniny, pohmoždění a vykloubení, kam patří například fraktury dolních a horních končetin, přetržené kolenní vazy, podvrtnutí kolenního kloubu, podvrtnutí kotníku. Nejčastější příčinou zranění bývají klopýtnutí a nejrůznější pády. Následkem toho způsobené poranění hlavy, odřeniny a tržné rány. Velmi často dochází k úrazům při sportu a volnočasových aktivitách, kde jsou příčinou úrazů pády na kolech, bruslích, skateboardu či z trampolín.

„Nejčastěji úrazy utrpí děti druhého stupně základní školy ve věkové kategorii 11-15 let,“ varuje Marek Woitsch. Podle statistik si děti nejvíce úrazů přivodí při volnočasových a sportovních aktivitách. Následují zranění, ke kterým dojde v domácím prostředí. Neméně je také úrazů dopravních a školních. Statisticky vyšší úrazovost byla zjištěna u chlapců, dívky jsou zřejmě opatrnější a méně riskují.

Děti obvykle nejsou příliš trpěliví pacienti a jen špatně nesou potřebné lékařské zákroky i čas nutný na rekonvalescenci. Zraněné či jinak nemocné dítě navíc pro rodinu často znamená i komplikace spojené s organizací péče o něj, nemluvě o nákladech na léčbu. S těmi může pomoci úrazové pojištění. To by mělo zahrnovat pojištění drobných úrazů, výplatu za dobu nezbytného léčení a za trvalé následky úrazu.

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555.

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…