ČPZP vrací přeplatky. Za 3. čtvrtletí dostanou klienti 2,7 milionu korun

21.11.2017 11:28

Více než 2,7 milionu korun vrací v těchto dnech Česká průmyslová zdravotní pojišťovna 3051 pojištěncům, kteří ve třetím letošním čtvrtletí překročili takzvaný ochranný limit na doplatky za léky.

ČPZP vrací přeplatky. Za 3. čtvrtletí dostanou klienti 2,7 milionu korun
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

„Přeplatky nad limit za třetí čtvrtletí tohoto roku dosáhly v České průmyslové zdravotní pojišťovně 2,736 milionu korun. Na jednoho pojištěnce připadá v průměru zhruba 900 korun, ale vrácená částka může být mnohem vyšší. Nejvyšší přeplatek činí 12 924 Kč a bude odeslán muži z Frýdku-Místku v Moravskoslezském kraji,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Informace o vrácení přeplatku společně s poštovní poukázkou odešle ČPZP ve středu 22. listopadu. Na bankovní účty budou přeplatky zaslány v úterý 28. listopadu. Přehled poplatků může pojištěnec ČPZP získat písemně nebo prostřednictví e-přepážky, tedy přes webové stránky pojišťovny, nebo v mobilní aplikaci ZDRAVÍ V MOBILU.

Do limitu regulačních poplatků se započítávají doplatky za léčiva nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely. Roční limit je pro dospělého člověka stanoven na 5000 korun a je to maximální suma, kterou může zaplatit ze svého pacient za zdravotní služby. Pro děti do 18 let a seniory nad 65 let je zatím ochranný limit poloviční, tedy 2500 korun. O vrácení peněz pacienti nemusejí svou zdravotní pojišťovnu žádat, jsou jim posílány zpět automaticky.

Od Nového roku se limity pro doplatky za léky sníží seniorům a dětem. Seniorům od 65 let a dětem do 18 let se limit sníží na 1000 korun. U lidí nad 70 let pak klesne na 500 korun. Novelu zákona schválila vláda v červnu tohoto roku a v platnost vejde od ledna 2018.

Za celý rok 2016 vrátila ČPZP na přeplatcích zhruba devíti a půl tisícům klientů částku 8,1 milionu korun. Po snížení limitu v roce 2018 vznikne nárok na vrácení peněz nárok více pojištěncům.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,2 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má aktuálně 111 poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…