ČR se bude ucházet o pořadatelství regionální konference OSN Evropský Habitat

11.02.2015 13:09

V pořadí třetí celosvětový summit OSN o bydlení a městech „Habitat III“, pořádaný každých dvacet let, se bude konat v říjnu 2016 v Ekvádoru. Jedna z přípravných akcí tohoto summitu, zahrnující desítky států Evropy, Asie a Severní Ameriky, by se mohla konat v březnu 2016 v Praze, jak navrhla vládě ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Vláda tento návrh podpořila a zašle OSN oficiální nabídku na uspořádání „Evropského Habitatu“ na jaře 2016 v Praze.

ČR se bude ucházet o pořadatelství regionální konference OSN Evropský Habitat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Česká republika se bude ucházet o hostitelskou roli regionální konference OSN „Evropský Habitat“ – akce tematicky zaměřené na aktuální problémy bydlení a rozvoj měst. Pokud bude nabídka ze strany OSN přijata, bude se jednat o setkání, kterého by se zúčastnily delegace 56 členských států Evropské hospodářské komise OSN – jedné z pěti regionálních komisí OSN.

„Hostitelství této prestižní konference by bylo nejen skvělou reklamou České republiky a Prahy jako atraktivní kongresové destinace pro polovinu světa, ale i výrazem propojení vyspělých zemí EU se státy jiných částí světa. Téma bydlení a rozvoje měst je aktuální pro všechny členské státy Evropské hospodářské komise OSN, která spojuje státy celé severní polokoule,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Česká republika je v oblasti bydlení a rozvoje měst v rámci mezinárodní spolupráce velmi aktivní. Návrh, aby se „Evropský Habitat“ konal na jaře 2016 v Praze, proto podpořily i další členské státy Evropské hospodářské komise OSN. O tom, zda OSN nabídku České republiky přijme, bude zřejmě rozhodnuto do konce března 2015. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…