CRR vydává užitečného pomocníka pro malé a střední podniky – jeho cílem je pomoct s podnikáním v Česku i v zahraničí

21.07.2014 15:41

V bulletinu se nachází přehled organizací, které v Česku právě menším podnikatelům pomáhají, a dále přehled brožur a publikací, projektů a akcí určených pro malé a střední firmy. To vše včetně interaktivních internetových odkazů. Publikaci je možné volně stáhnou na adrese http://www.crr.cz/cs/crr/publikace/, v tištěné podobě je k dostání u partnerů projektu.

CRR vydává užitečného pomocníka pro malé a střední podniky – jeho cílem je pomoct s podnikáním v Česku i v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancelářské budovy, ilustrační foto

Vydání bulletinu je součástí projektu Czech Local Visibility Events, který koordinuje pracoviště Enterprise Europe Network při Centru pro regionální rozvoj ČR a při Krajské hospodářské komoře Moravskoslezského kraje. Jeho cílem je lepší koordinace a propagace aktivit směřujících na podporu malých a středních podniků.

„V letošním roce se proto spojilo přes třicet organizací a institucí, aby své služby, akce i produkty nabízely společně a koordinovaně, a to pod mottem Společně pro úspěch vašeho podnikání,“ přibližuje Marie Pavlů, ředitelka Enterprise Europe Network při CRR ČR.

Aktivity organizací, poskytujících poradenství a podporu malým a středním podnikům, se navzájem doplňují a vytvářejí systém, jenž umožní firmám získat snadno konkrétní a cílenou službu či produkt.

„CRR ČR má již více než patnáctiletou zkušenost spolupráce s českými podniky, kterým se snažíme pomoci v jejich snaze proniknout (nejen) na evropský trh. A zpětná vazba od podnikatelů potvrzuje, že se naše dlouholetá zkušenost promítla do vysoké odborné erudice našich pracovnic. I nadále tak budeme pro český byznys překračující národní hranice spolehlivým partnerem,“ shrnuje Markéta Reedová, generální ředitelka Centra pro regionální rozvoj ČR.

Vzdělávací a poradenská činnost sítě zahrnuje poskytování informací o podnikatelském prostředí v zemích EU a o evropských programech a projektech, poradenství v oblasti evropské legislativy, zprostředkování účasti českých firem na významných světových obchodních burzách a veletrzích, zveřejňování nabídek/poptávek podniků v celosvětové obchodní databázi a v neposlední řadě pořádání odborných seminářů, školení či konferencí na aktuální témata.

Vrcholem letošního projektu bude velká konference, která se bude konat v úterý 4. listopadu 2014 v hotelu DAP v pražských Dejvicích. Konference je určena firmám zajímajícím se o nové programy, zdroje financí a další podpůrné služby. Součástí konference bude také burza všech zúčastněných organizací.

Enterprise Europe Network je celoevropská síť, která poskytuje poradenské služby a informace pro rozvoj podnikání, především malým a středním podnikům. Tato síť na podporu podnikání byla původně určena pro členské země EU, ale v poslední době se v souladu s politikou Evropské komise rozšiřuje i do dalších evropských a mimoevropských zemí. V současné době působí již ve více než padesáti zemích světa. Výroční konference sítě Enterprise Europe Network se konají každý rok v aktuální předsednické zemi EU.

Centrum pro regionální rozvoj ČR je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj ČR, jejímž základním cílem je pomoc při úspěšné realizaci projektů spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie. CRR působí jako zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační program a Operační program Technická pomoc. V rámci této činnosti zabezpečuje konzultační činnost pro zájemce a zpracovatele projektů, pořádá informační semináře, pomáhá realizátorům projektů při realizaci výběrových řízení na jednotlivé dodavatele dle pravidel EU a kontroluje a monitoruje realizaci jednotlivých projektů. CRR dále působí jako kontrolní subjekt pro všechny operační programy v rámci Cíle 3 (Evropská územní spolupráce). Vedle těchto činností CRR zajišťuje systémovou infrastrukturu pro provoz monitorovacího systému realizace projektů spolufinancovaných z fondů EU. CRR má dále na starosti správu Regionálního informačního servisu a Mapového serveru CRR ČR. Od roku 2011 se CRR také podílí na realizaci soutěží Historické město roku a Vesnice roku (jen do roku 2012).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…