ČRo: 1. Český den zdravých zubů na Dvojce

08.10.2013 20:40

Ve středu 9. října se v Praze a ve třech univerzitních městech České republiky uskuteční 1. Český den zdravých zubů, nový preventivní projekt pořádaný Českou stomatologickou komorou a Českým rozhlasem Dvojkou.

ČRo: 1. Český den zdravých zubů na Dvojce
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Posluchači Českého rozhlasu a široká veřejnost se v rámci projektu mohou přijít zeptat oborníků na vše, co se týká zubní hygieny a vyslechnout si prezentace o správné zubní prevenci a vlivu zdraví úst na celkový zdravotní stav.

Odborníci z oboru stomatologie jim budou k dispozici na následujících místech:

  • v kongresovém centru Praha, vchod č. 4, od 13.00 do 16.00 hod.

v budovách regionálních studií Českého rozhlasu, od 13.00 do 16.00 hod.

  • Brno, Beethovenova 4
  • Plzeň, nám. Míru 10
  • Hradec Králové, Havlíčkova 292, od 9.00 do 12.00 hodin.

„Moderní doba je provázena možnostmi ve všech oborech lidského snažení - medicínu

a prevenci nevyjímaje. Prevence v zubním lékařství má zvlášť citlivé souvislosti - když nefunguje, výsledek bývá nepříjemný. Nejčastější nemoci v této oblasti zubní kaz a nemoci parodontu jsou doslova zbytečné, protože je možné jim účinně předcházet. První ročník projektu přináší užitečné informace všem, kteří se zajímají o zdraví svých zubů a dásní, všem, kteří se zajímají o to, jak to udělat, aby jim jejich zuby bez bolesti sloužily po celý život a vyhnuli se tak nemocem, jakými je parodontitida,“ říká MUDr. Ladislav Korábek.

Tématu zubů a zubní hygieny se bude po celý den věnovat vysílání Dvojky Českého rozhlasu. V pořadu Dobré ráno, Česko! se moderátoři zeptají posluchačů na zajímavé situace a zážitky, které se zuby zažili, od půl desáté pak v poradně magazínu „Je jaká je“ bude posluchačům k dispozici prezidentka Asociace dentálních hygienistek Mgr. Hana Kučová.

„Jsem rád, že se k tomuto projektu připojuje právě Dvojka Českého rozhlasu. Vím, jak je někdy nepohodlné a zdlouhavé důkladně pečovat o zuby. Ale i z vlastní zkušenosti vím, že se to vyplácí,“ poznamenal k projektu šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojky Miroslav Dittrich.

V Odpoledni s Dvojkou se moderátor Jiří Kokmotos bude bavit s odborníky na téma zubů přímo v improvizovaném studiu v Kongresovém centru v Praze a samozřejmě se spojí živě s vybranými regionálními studii Českého rozhlasu. V pořadu „Jak to vidíte“ pak naváže na celodenní téma Karolína Koubová se svými hosty: MUDr. Pavlem Chrzem, prezidentem České stomatologické komory, MUDr. Janem Černým, viceprezidentem České stomatologické komory a parodontologem doc. Ladislavem Korábkem.

Více o vysílání Českého rozhlasu Dvojky na www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…