ČRo: Druhý den Prix Bohemia Radio hodnotil rozhlasové dokumenty

06.11.2013 12:51

30. ročník festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio má za sebou druhý soutěžní den, kdy se porotcům a veřejnosti opět otevřely poslechové místnosti studií Českého rozhlasu na Vinohradech. Tentokrát mezinárodní porota hodnotila snímky v kategorii Dokument, národní porota pak zasedala, aby vyslechla soutěžní příspěvky v kategorii Autoanonce-Selfpromotion.

ČRo: Druhý den Prix Bohemia Radio hodnotil rozhlasové dokumenty
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Porotci vybírali z 28 pořadů v kategorii Dokument a ze 7 snímků v kategorii Autoanonce. Jména vítězů těchto kategorií budou vyhlášena společně s vítězi pondělních poslechů na slavnostním závěrečném večeru ve čtvrtek večer.

Středeční program zaujme především milovníky klasické hudby a klasické literatury. Pod záštitou generálního ředitele ČRo Petera Duhana proběhne od 10 hodin ve studiu S1 v hlavní budově Českého rozhlasu na Vinohradech celodenní seminář s mezinárodní účastí na téma „Klasické drama a klasická literatura ve vysílání veřejnoprávního rozhlasu“, jehož obsahové přípravy se ujal dramatik profesor Jan Vedral. Zájemci mohou tuto přednášku, které se jako přednášející zúčastní odborníci z Velké Británie, Rakouska, Chorvatska, Polska a České republiky, navštívit přímo v místě konání nebo sledovat online na festivalových stránkách.

Další zajímavý seminář s názvem „Jak na moderní zpravodajskou reportáž?“, který hostí Centrum zpravodajství, otevřou v 10 hodin ve studiu S2 na Vinohradské jeho lektoři Ľubomír Smatana, Pavel Polák a Andrea Čánová. I tento seminář je přístupný veřejnosti.

V rámci dnešního programu Prix Bohemia Radio proběhne v závěru festivalového dne koncert vítězů hudební soutěže mladých hudebníků Concerto Bohemia. Od devatenácti hodin ve Velkém sále Paláce Žofín zahrají např. Smyčcový soubor Pražské konzervatoře, Brass banda Kyjov nebo absolutní vítěz soutěže Žesťový soubor Pražské konzervatoře s dirigentem Jiřím Šedivým. Vstupenky na tento koncert je ještě možno zakoupit před samotným koncertem přímo na místě.

Koncert bude vysílat v přímém přenosu stanice Vltava, ze záznamu také Česká televize 15. prosince na stanici ČT art.

Více informací o programu festivalu najdete na Prix Bohemia Radio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…