ČRo: Léto s Sherlockem na Vltavě

09.07.2013 15:15

Český rozhlas Vltava se rozhodl posluchačům zpestřit léto příběhy slavného detektiva Sherlocka Holmese v podání skvělého Viktora Preisse, kterému výborně sekunduje Otakar Brousek jako doktor Watson. Tři detektivní povídky bude stanice vysílat od 11. července vždy ve čtvrtek od 20 hodin. Následně budou na sedm dní umístěny na webovou stránku Vltavy do rubriky Hry a literatura.

ČRo: Léto s Sherlockem na Vltavě
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Všechny povídky jsou vybrány z legendárního seznamu tvůrce Sherlocka Holmese, spisovatele Arthura Conana Doyla. Ten v roce 1927 na žádost svých ctitelů publikoval výběr holmesovských povídek, kterých si nejvíce cenil.

V dramatizaci Hynka Pekárka byly detektivky natočeny u příležitosti Britského roku na stanici Vltava v roce 2010. Pod režisérským vedením Hany Kofránkové účinkují Viktor Preiss, Otakar Brousek, Václav Postránecký, Martin Písařík, Miroslav Táborský    a další. Posluchačsky velmi oblíbená rozhlasová dramatizace vznikla na půdě Českého rozhlasu také díky nadšení a finančním příspěvkům fanoušků Sherlockových detektivek.

Tři detektivky, které Vltava vysílá od 11. 7. vždy ve čtvrtek od 20 hodin.

11. 7. 2013      Pět pomerančových jadérek

Za výhružnými dopisy a zločiny se skrývá tajemný spolek sídlící v USA. Holmes pachatele odhalí, ale ti lidskému soudu uniknou. O to horší je pro ně zásah vyšší spravedlnosti. Povídka, která zatím nebyla zfilmována.

18. 7. 2013      Spolek ryšavců

Nejspíš nejzábavnější holmesovka. Z nevinně vyhlížejícího žertu bizarního spolku, který podporuje muže s ryšavými vlasy, se odvine skutečná detektivní záhada.

25. 7. 2013      Druhá skvrna

Ztráta důležitého dokumentu ohrožuje vnitřní i mezinárodní politickou stabilitu Velké Británie. K potěše zoufalých politiků Holmes vyřeší případ v rekordním čase a projeví se i jako velký vlastenec a ochránce slabých žen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…