ČRo: Podzimní koncert Rozhlasového swingového orchestru

25.09.2013 12:05

Ve čtvrtek 26. září 2013 od 19 hodin vystoupí ve Studiovém sále v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče se svými sólisty. Světoznámé evergreeny zazpívají Alena Čechová, Petra Chlebníčková a Roman Smékal. Nalaďte se s nimi do správného tempa.

ČRo: Podzimní koncert Rozhlasového swingového orchestru
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Rozhlasový swingový orchestr hraje v klasickém bigbandovém obsazení (čtyři trumpety, čtyři trombony, pět saxofonů + rytmická sekce). Orchestr se zúčastňuje koncertů a hraje na nejrůznějších společenských akcích, kde například doprovázel zpěváka Ladislava Kerndla, Dashu, Josefa Laufera, Kateřinu Brožovou, Tomáše Savku, Ondřeje Rumla, saxofonistu Felixe Slováčka nebo trumpetistu Miroslava Surku. Hrál také na akcích jako Můzy na vodě, Táborská setkání, otevírání lázeňské sezony v Třeboni, firemní i maturitní plesy atd. 

Ve svém repertoáru má Rozhlasový swingový orchestr skladby většiny známých swingových kapel jako například orchestrů Glenna Millera, Benny Goodmana či Counta Basieho. V repertoáru Rozhlasového swingového orchestru jsou vedle světových standardů zastoupeny také skladby českých autorů a populární písně. Orchestr spolupracuje s oblíbenou jihočeskou folkovou skupinou Nezmaři. 

Rozhlasový swingový orchestr vznikl při Českém rozhlase České Budějovice v roce 2004. Zakladatelem a prvním vedoucím orchestru je trumpetista a pedagog Václav Hlaváč.

Vstup je volný, místenky budou k vyzvednutí v recepci Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 hodinu před začátkem koncertu.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…