ČRo: Rozhlasový recitál zpěváka a herce Jiřího Štědroně

10.06.2014 20:17

Ve středu 11. června bude mít od 19 hodin ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice recitál populární zpěvák a dnes i známý herec s velmi příjemným hlasem Jiří Štědroň.

ČRo: Rozhlasový recitál zpěváka a herce Jiřího Štědroně
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Jiří Štědroň vzešel ze vskutku profesionálního muzikantského rodinného prostředí, neboť dědeček byl kapelník, strýc Vladimír skladatel, otec Jan violista, bratr Jan učitel hudby a nakonec bratranec Miloš muzikolog a skladatel, mimochodem tvůrce hudby k legendární Baladě pro banditu.  Sám Jiří Štědroň vystudoval herectví na brněnské JAMU.

Neklidné srdce, tak se jmenuje v české verzi původně italská písnička otextovaná Jiřinou Fikejzovou, která dokumentuje Štědroňovy začátky s orchestrem Gustava Broma na deskách Supraphonu. Za jeho doprovodu ji v duetu s Milanem Černohouzem natočil už v roce 1967. Po angažmá u Broma dostal Jiří Štědroň nabídku od pražského divadlo Apollo, kde tenkrát působili Karel Gott, Yvonne Přenosilová, Karel Hála, Petr Spálený a další známí interpreti. A po konci Apolla nadešly nejúspěšnější časy jeho kariéry s orchestrem Karla Vlacha, s nímž natočil několik velmi chytlavých songů. Snad nejvíce se vepsal na počátku 70. let do posluchačského povědomí s převzatým hitem Angličana Chrise Andrewse Pretty Bellinda, ale měl i jiné hity jako Sedmikráska, Butterfly, Hrej mi, plavovlásko, Jak to chodí a další.

Hudební setkání s Jiřím Štědroněm můžete prožít ve středu 11. června od 19 hodin ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1. Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky budou k vyzvednutí v rozhlasové recepci hodinu před začátkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…