ČRo: VOSTO5, Jaroslav Dušek a další – stanice Vltava spouští nový pořad

27.05.2014 19:53

Český rozhlas Vltava začne ve čtvrtek 29. května od 20 hodin vysílat první díl zcela nového pořadu Kabaret v éteru.

ČRo: VOSTO5, Jaroslav Dušek a další – stanice Vltava spouští nový pořad
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Díky originálním souborům jako VOSTO5, Cabaret Calembour, Rádio Ořechovka, improvizátoru Jaroslavu Duškovi a dalším uskupením, představí kabaretní žánr ve všech jeho formách – od originální, promyšlené práce s mluveným slovem a hudbou až k různým formám improvizace. Novou sérii kabaretů posluchači stanice Vltava naladí každý poslední čtvrtek v měsíci vždy od 20 hodin. Jednotlivé díly budou po odvysílání dostupné také on-line na vltava.rozhlas.cz.

Vysílání Kabaretu v éteru zahájí prvním dílem Divadlo VOSTO5. „Soubor připravil koncept postavený na přímém přenosu z předávání rozhlasových cen nazvaných Červená vlna – ceny rozhlasovým dílům, která ve své době dostala červenou a nikdy nebyla vysílána, ať už z důvodu cenzury nebo smůly…,“ prozrazuje námět prvního dílu Kabaretu dramaturgyně Českého rozhlasu Klára Novotná.

Divadlo VOSTO5 – alternativní divadelní sdružení, které se improvizaci a autorskému divadlu věnuje už více než patnáct let, není jediným souborem, který stanice Vltava oslovila. V červnovém vydání bude následovat Cabaret Calembour, založený absolventy pražské DAMU Milanem Šotkem, Igorem Orozovičem a Jiřím Suchým z Tábora, který si klade za cíl rozvíjet poetiku divadla malých forem a tradici českého literárního kabaretu. Paletu možností uchopení kabaretního žánru rozšíří poslední čtvrtek v červenci svým vysíláním také Rádio Ořechovka, tvořené členy kdysi kultovního Rádia Limonádový Joe a následovat budou mnozí další.

Natáčení většiny dílů Kabaretu v éteru se koná za účasti veřejnosti a ne jinak tomu bude při přípravě programu herce a improvizátora Jaroslava Duška. Zájemci o účast na natáčení, které proběhne 16. června od 16 hodin ve studiu S2 Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě, se mohou registrovat na emailu kabaret@rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…