ČSAD BUS Uherské Hradiště: Nový typ jízdného v MHD - Přestupní jízdenka

24.02.2015 17:30

Společnost ČSAD BUS Uherské Hradiště nabízí pro cestující v Městské hromadné dopravě nový typ jízdného. Jedná se o tzv. přestupní jízdenku, která je určena pro cestující využívající návazných spojů v síti MHD v regionu Uherskohradišťska.

ČSAD BUS Uherské Hradiště: Nový typ jízdného v MHD - Přestupní jízdenka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Příkladem může být cestující, který potřebuje cestovat z Kunovic nebo ze Starého Města například do nemocnice v Uherském Hradišti. Doposud cestující, který nevyužíval předplatní časové jízdné (obvykle měsíční nebo čtvrtletní časovou jízdenku), platil dvě desetikorunové jízdenky za cestování dvěma různými linkami.

Cena nové přestupní jízdenky tak byla stanovena na 15 Kč při hotovostní platbě. Jízdenku je možno využívat na všech linkách, které obsluhují zastávky označené v jízdním řádu symbolem MHD ve městech Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice. Jedinou podmínkou pro uplatnění přestupní jízdenky je využití na dalším spoji v časovém limitu 45 minut od vydání jízdenky. Tento čas je na jízdence výrazně uveden.

Použití přestupní jízdenky je velmi snadné:

• Cestující při nástupu do autobusu oznámí řidiči typ jízdného – přestupní jízdenka

• Po zaplacení obdrží jízdenku, na které bude kromě ostatních informací výrazně uveden čas, do kterého musí cestující nastoupit do návazného autobusu v rámci spojů obsluhujících MHD

• Po výstupu z autobusu cestující použije jízdenku jako jízdní doklad, kterým se prokáže řidiči v návazném autobusu.

Přestupní jízdenka je určena zejména těm cestujícím, kteří náhodně cestují v rámci MHD více na sebe navazujícími spoji a kteří nejsou držiteli finančně výhodnější měsíční nebo čtvrtletní časové jízdenky MHD.

ČSAD BUS Uherské Hradiště společně s městy Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice Vám přeje příjemné cestování.

ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s.

MHD dnes zahrnuje 7 základních linek, které jsou doplňovány všemi linkami v pravidelné autobusové dopravě zastavujícími na zastávkách označených symbolem MHD v regionu Uherskohradišťska. Celkem se jedná o 1,2 mil. km ročně a v rámci MHD společnost ČSAD BUS Uherské Hradiště přepraví každý rok více než 2 miliony cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …