CSG: Premiér Bohuslav Sobotka navštívil během víkendových Dnů NATO stánek holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS

17.09.2016 14:46

Letošní 16. ročník Dnů NATO v Ostravě a Dnů Vzdušných sil AČR navštívil dnes dopoledne předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka. Premiér na jedné z největších bezpečnostních přehlídek v Evropě zavítal i do stánku holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a TATRA TRUCKS.

CSG: Premiér Bohuslav Sobotka navštívil během víkendových Dnů NATO stánek holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS
Foto: pppartners.cz
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na Dnech NATO a Dnech Vzdušných sil AČR v Ostravě

Dny NATO na mošnovském letišti každoročně ukazují pestrou škálu prostředků, které má Česká republika a její spojenci v oblasti bezpečnosti k dispozici. Jako jedny z největších producentů a dodavatelů obranných technologií v Česku nechybějí na Dnech NATO ani společnosti holdingu CSG a automobilka TATRA TRUCKS. Jejich výstavní prostory na mošnovském letišti navštívil také předseda vlády Bohuslav Sobotka, který si prohlédl těžkou vojenskou techniku a zajímal se i o novinky z produkce holdingu a automobilky. „Není pochyb o tom, že v současnosti je bezpečnostní a obranná politika jednoznačná priorita. Je důležité, aby Česká republika měla strategické vývojové a výrobní kapacity v oblasti obrany. Tatra i holding CSG tvoří jejich významnou část, o čemž jsem se mohl přesvědčit dnes i během nedávné návštěvy výrobních prostor v Kopřivnici. Dny NATO jsou velmi dobrou příležitostí seznámit se s moderní technikou pro armádu, policii i záchranné složky,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Holding CSG společně s kopřivnickou automobilkou TATRA TRUCKS jsou speciálními partnery akce Dny NATO a Dny Vzdušných sil AČR. Partnerství s touto jedinečnou bezpečnostní akcí odráží význam obou společností. Obě se dynamicky rozrůstají, což má vliv i na českou ekonomiku i obranyschopnost. „Studie poradenské společnosti EY dokázala, že 1 Kč utracená výrobními podniky holdingu CSG v ČR generuje v české ekonomice dalších 2,8 Kč a jeden zaměstnanec holdingu vytváří dalších 3,7 pracovních míst u partnerů a subdodavatelů. Je tedy důležité, aby se odborníci i veřejnost mohli seznámit s produkty i schopnostmi obou společností a Dny NATO tomu dávají prostor,“ řekl Petr Rusek, člen představenstva CSG a předseda představenstva TATRA TRUCKS.

Společnosti EXCALIBUR ARMY, RETIA, KARBOX, TATRA DEFENCE VEHICLE, které patří do holdingu CSG, a automobilka TATRA TRUCKS, prezentují na Dnech NATO hned několik novinek v oblasti obrněné techniky. K vidění je například nový mostní automobil AM-50EX, houfnice DANA M1M, pancéřované vozidlo TITUS vzešlé ze spolupráce s francouzskou společností NEXTER či digitální systém pozorování bojiště AGS na podvozku Tatra, na kterém se podílí hned několik společností holdingu. Ve spolupráci s korporací General Dynamic holding CSG vystavuje obrněné transportéry ASCOD a vozidlo Eagle. Hlavní program této dvoudenní události se odehrává na Letišti Leoše Janáčka Ostrava a nabízí prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamické ukázky výcviku speciálních jednotek, leteckou show a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení ozbrojených sil České republiky i zemí NATO.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 zaměstnávaly téměř 4000 osob a vygenerovaly tržby v hodnotě 12 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…