ČSOB je společensky odpovědná a dala kartám nový život

10.12.2014 15:11

Co s poškozenou platební kartou, kterou už banka nemůže vydat a čeká ji jedině skartace? Šance vdechnout odpadu nový život se chopili designéři projektu Trash Made, kteří navrhli prototypy dárků a ty pak vyrobili zaměstnanci chráněné dílny Modrý klíč.

ČSOB je společensky odpovědná a dala kartám nový život
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

K výrobě využili 7 000 nepoužitelných platebních karet ČSOB a výsledkem je přes 6 000 výrobků – dárků v podobě náušnic, trsátek, záložek do knih a spon do vlasů. Dárky tak dělají radost nejenom klientům banky, ale také pracovníkům chráněné dílny, kteří mohou svým dílem přispět k obecně prospěšné recyklaci odpadu.

Místo znehodnocení nepoužitelných platebních karet oslovila ČSOB autory projektu Trash Made, aby z těchto plastů karet navrhli originální vánoční dárky. Výrobky Trash Made jsou designové předměty s příběhem, vyráběné z nepotřebných materiálů a součástek, které by standardně byly recyklovány nebo trvale zničeny. Designéři dostali k dispozici poškozené plasty karet, které není možné využít k výrobě funkční platební karty. Navrhli vánoční dárky a samotné technologické postupy jejich výroby vhodné pro chráněné dílny. Tento projekt vznikl ve spolupráci se společností MasterCard a také díky nápadu agentury Proximity.

„Předměty pro nás vyrobili zaměstnanci chráněné dílny Modrý klíč o.p.s., která již 22 let podporuje aktivní život lidí s mentálním a kombinovaným postižením. Nabízí sociální služby denního či týdenního stacionáře a odlehčovací péči. Rozvoj těchto forem je veden snahou o co největší přiblížení života lidí s postižením normálnímu životu jejich vrstevníků,“ říká Alena Králíková, manažerka Společenské odpovědnosti ČSOB.

„Pomoc a usnadnění života lidem, kteří to potřebují, je pro nás v MasterCard přirozené. Máme velkou radost, že jsme tímto projektem přispěli k aktivnímu životu lidí, kteří jsou tělesně nebo mentálně postižení. Tito lidé si zaslouží naši pozornost a také náš obdiv. Umějí zvládat život v mnohem složitějších podmínkách než zdraví lidé. Jsme rádi, že jsme jim podali pomocnou ruku. Vytvořili krásné věci,” doplňuje Martina Piskorová, marketing leader MasterCard Czech Republic and Slovakia.

ČSOB v rámci programu společenské odpovědnosti podporuje i sociální podniky, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením nebo osoby sociálně znevýhodněné. V letošním grantovém programu bylo podpořeno pět sociálních podniků, mezi které bylo rozděleno 400 tisíc korun. „Pomáhat může každý z nás, nejjednodušší je vybrat si jednu z prověřených organizací prostřednictvím portálu Modrý život nebo si stáhnout novou aplikaci Klikni a daruj a darovat tak prostřednictvím chytrého telefonu,“ uzavírá Alena Králíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…