ČSOB v únoru otevírá další ročník Nadačního programu vzdělání

04.02.2016 17:02

V souladu s dlouhodobým záměrem přispívat k rozvoji vzdělávání a vzdělanosti spouští ČSOB již sedmý ročník Nadačního programu vzdělání. Neziskovým organizacím rozdá na projekty zaměřené na finanční gramotnost částku milion korun. Přihlášky lze posílat až do 18. února. Další milion korun mohou získat projekty ve druhé části programu se zaměřením na bezpečnost v online prostředí. Tato výzva bude vyhlášena na začátku června 2016.

ČSOB v únoru otevírá další ročník Nadačního programu vzdělání
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Nadační program vzdělání se soustředí zejména na finanční gramotnost, ale v jednotlivých ročnících reaguje na další aktuální vzdělávací témata. „Stejně jako v loňském roce chceme podpořit iniciativy, které se soustředí na mladé lidi i dospělé se zdravotním postižením, seniory nebo osoby ze sociálně znevýhodněného prostředí. Ze zkušeností z minulých ročníků víme, že právě mezi nimi je řada těch, kteří podanou ruku přivítají. Dostanou ji ze strany neziskových organizací, které mají dlouholeté zkušenosti v této oblasti, dokáží ji předat a cílovou skupinu do projektu interaktivně zapojit,“ vysvětluje cíle programu Alena Králíková, manažerka firemní kultury a společenské odpovědnosti ČSOB.

Nadační program vzdělání má tak jako každý rok dvě části. Do první části programu se mohou neziskové organizace hlásit nejpozději do 18. února 2016. Podrobné informace a formuláře přihlášek jsou k dispozici na http://www.csob.cz/csr v sekci Grantový kalendář. Ze všech odevzdaných žádostí vybere odborná komise z řad zaměstnanců ČSOB 30 nejlepších projektů. Ve druhém kole žadatelé vypracují kompletní grantovou žádost, přičemž maximálně mohou žádat o 200 tisíc korun na projekt. Vítězné projekty budou zveřejněny do konce května 2016.

Od zahájení programu v roce 2010 bylo podpořeno celkem 94 projektů částkou přesahující 8,2 milionů korun. Finanční podporou to ale často nekončí. Kolegové z Olomouce se loni na jaře rozhodli rozšířit spolupráci s TyfloCentrem Olomouc, které pomáhá zrakově postiženým osobám a v programu získalo grant ve výši 99 tisíc korun. Zapojili se do výuky práce s internetovým bankovnictvím se speciálním softwarem nebo s ozvučenými bankomaty, aby tak snížili obavy nevidomých ohledně moderních platebních metod.

Na začátku června bude vyhlášena druhá část Nadačního programu vzdělání, která se soustředí na digitální gramotnost a bezpečnost v online komunikaci. Odborná komise zde rozdělí další milion korun. Podpořeny budou jen ty projekty zaměřené na seniory, osoby sociálně znevýhodněné (děti z dětských domovů, sociálně znevýhodněné osoby nebo rodiny, příslušníci minorit, lidé žijící ve vyloučených lokalitách nebo lidé ve výkonu trestu nebo) či osoby se zdravotním postižením.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…