ČSSZ: Nejvíce se stonalo v kraji Středočeském, nejdéle ve Zlínském

27.07.2016 9:41

V pololetí roku 2016 bylo ve Středočeském kraji ukončeno 98 896 případů dočasné pracovní neschopnosti, což je nejvíc z jejich celkového počtu 852 438 v České republice. Nejdéle na tzv. neschopence byli pojištěnci ve Zlínském kraji – průměrně tam dočasná pracovní neschopnost trvala 50 dnů. Byla tedy zhruba o 8 dnů delší než celorepublikový průměr, který činil téměř 42 dnů. Vyplývá to z údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

ČSSZ: Nejvíce se stonalo v kraji Středočeském, nejdéle ve Zlínském
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Průměrná délka trvání jednoho případu dočasné pracovní neschopnosti se mírně prodloužila, z loňských 40 dnů na již zmíněných letošních téměř 42 dnů. Nejkratší dobu na tzv. neschopence trávili pojištěnci v Praze (zhruba 32 dnů), ve Středočeském kraji (zhruba 37 dnů) a v kraji Libereckém (kolem 38 dnů.).

Nejvíce prostonaných dnů, tj. 4 705 266, bylo zaznamenáno v Moravskoslezském kraji, tří miliónovou hranici překročil kraj Jihomoravský, kraj Středočeský a hl. m. Praha.

V porovnání se stejným obdobím roku 2015 bylo k červnu 2016 celkově o 13 714 méně ukončených případů dočasné pracovní neschopnosti.

Základní ukazatele dočasné pracovní neschopnosti za 1. pololetí roku 2015 podle krajů jsou k dispozici na webu ČSSZ (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…