ČSSZ: V čele žebříčku nemocnosti jsou tradičně respirační onemocnění

18.11.2017 10:55

Nemoci dýchací soustavy byly letos od ledna do září nejčastější příčinou dočasné pracovní neschopnosti (DPN) přesně v 466 446 případech a jsou tedy důvodem 37 % ukončených „neschopenek“. Onemocnění pohybové soustavy evidovala Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) za stejné období u 243 390 ukončených případů DPN, podílely se na 20 % neschopenek.

ČSSZ: V čele žebříčku nemocnosti jsou tradičně respirační onemocnění
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Ze statistik ČSSZ vyplývá, že v průměru nejkratší dobu strávili lidé na tzv. neschopence s akutními infekcemi dýchacích cest (zhruba 15 dní), léčba nemocí pohybové soustavy trvala téměř 67 dní. Nemoci s časově nejnáročnější léčbou představují tuberkulóza (211 dní) a onkologická onemocnění (téměř 182 dní).

Informace o počtu ukončených případů DPN dle skupin diagnóz a pohlaví za předcházející roky jsou k dispozici na www.cssz.cz v sekci Statistiky (ZDE).

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…