ČSSZ zvolena předsedou věřitelského výboru těžební firmy OKD

04.09.2016 10:30

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) byla v pondělí 29. srpna 2016 zvolena předsedou věřitelského výboru těžební firmy OKD. Rozhodli o tom jednohlasně ostatní věřitelé OKD na první schůzi věřitelského výboru, která proběhla na půdě ústředí ČSSZ.

ČSSZ zvolena předsedou věřitelského výboru těžební firmy OKD
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

ČSSZ z pozice předsedy věřitelského výboru bude přispívat k naplnění účelu insolvenčního řízení, a to vše v souladu s vyjádřenou vůlí věřitelů. Hlavním cílem zůstává snaha vyřešit úpadek OKD reorganizací. K tomu ČSSZ využije všechny prostředky a nástroje, jimiž v daných funkcích podle příslušných právních předpisů disponuje.

„Ministerstvo práce a sociálních věcí bude poskytovat potřebnou pomoc formou rekvalifikací, jednáním se zaměstnavateli, kteří disponují volnými pracovními místy, ale také prostřednictvím podpory vytváření dotovaných pracovních míst pro uchazeče o zaměstnání a příspěvku na podporu regionální mobility. Jsme připraveni poskytovat maximální součinnost našim podřízeným organizacím, které se podílejí na řešení této sociálně velmi citlivé situace,“ zdůraznila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

ČSSZ si váží důvěry, kterou jí tímto vyjádřili ostatní věřitelé firmy OKD. „Budeme pokračovat v započaté práci a s odbornou péčí se budeme i nadále podílet na ochraně společných zájmů všech věřitelů v předmětné insolvenční věci,“ uvedl ústřední ředitel ČSSZ Jiří Biskup.

Vzhledem k velkému rozsahu insolvenčního řízení OKD, které má dopad na velký okruh věřitelů i jinak dotčených osob, k této věci bylo, je a bude přistupováno s maximálním úsilím a nasazením. ČSSZ ve věci insolvence společnosti OKD, a. s. zastupuje stát a byla již 11. srpna 2016 zvolena schůzí věřitelů do věřitelského výboru. Plynule tak navázala na svou předchozí účast v prozatímním věřitelském výboru, jehož byla předsedou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…