ČSÚ: Dodatečné volby se v sobotu uskuteční ve 13 obcích

29.01.2015 20:41

V sobotu 31. ledna 2015 se uskuteční dodatečné volby do zastupitelstev 13 obcí krajů Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Ústeckého, Královéhradeckého, Pardubického a kraje Vysočina. Tentýž den se uskuteční opakované hlasování do zastupitelstev měst Chomutov a Bílina.

ČSÚ: Dodatečné volby se v sobotu uskuteční ve 13 obcích
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Dodatečné volby proběhnou v  obcích, ve kterých se volby neuskutečnily v řádném termínu, tj. 10. a 11. října 2014. O celkem 81 mandátů se uchází 150 kandidátů, jejichž průměrný věk je 45,8 roků. Nejmladším kandidátům je 20 let (Újezd u Svatého Kříže a Srní v Plzeňském kraji), naopak nejstaršímu 71 let (Osice v Královéhradeckém kraji). O zastupitelský post se uchází 49 žen, tj 33 % z celkového počtu kandidátů. Všichni vystupují jako nezávislí a jsou bez politické příslušnosti.

Pro volby bylo zaregistrováno celkem 43 kandidátních listin, z toho 19 jsou kandidátní listiny místních sdružení nezávislých kandidátů a 24 listin samostatných nezávislých kandidátů. Ve čtyřech obcích byla zaregistrována pouze jedna kandidátní listina. Ve dvou obcích kandidují pouze samostatní nezávislí kandidáti, z toho v jedné obci 9 kandidátů a v jedné 11 kandidátů.

Opakované hlasování do zastupitelstev měst Chomutov a Bílina (obě města z Ústeckého kraje) se uskuteční v 55 okrscích se stejnými kandidáty a stejnými volebními stranami jako při řádných říjnových volbách. O celkem 65 mandátů se uchází 725 kandidátů, z toho 284 žen (39 %). Průměrný věk kandidátů je 45,9 let, nejmladšímu je 18 a nejstaršímu 83 let. Bez politické příslušnosti je 518 kandidátů (71 %).

Volební místnosti se otevřou v sobotu 31. ledna 2015 v 7 hodin dopoledne, zpracování výsledků zahájí Český statistický úřad po jejich uzavření ve 22 hodin. Výsledky lze očekávat v neděli 1. února v ranních hodinách. Průběh i konečné výsledky voleb budou k dispozici tradičně na www.volby.cz, kde jsou již nyní k dispozici také kandidátní listiny a příslušné statistiky.

V pondělí 2. února 2015 předloží ČSÚ zpracované výsledky a předepsanou závěrečnou zprávu ke schválení Státní volební komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…