ČSÚ: Nová infografika o cenách potravin

10.01.2017 9:52

V Česku jsou nižší ceny než v Evropské unii. Levnější je hlavně tabák, ale i pečivo, ovoce a zelenina. ČSÚ tato data představuje v nové interaktivní infografice Eurostatu.

ČSÚ: Nová infografika o cenách potravin
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Tabák je o 40 % levnější než průměr EU, pekárenské výrobky a obiloviny, stejně jako ovoce a zelenina pak o 27 %. Ceny masa jsou 26 % pod unijním průměrem. Nejmenší rozdíl vykazují ve srovnání s EU oleje a tuky, jejichž ceny jsou nižší o 2 %, a ryby, které jsou levnější o 3 %. Toto zboží je nejlevnější v Polsku a nejdražší v Dánsku.

Zajímá Vás další mezinárodní srovnání spotřebitelských cen v roce 2015? Podívejte se na náš web a proklikejte si infografiku: https://www.czso.cz/csu/czso/spotrebitelske-ceny-v-28-zemich-eu.

Právě dnes také vydáváme Rychlou informaci o inflaci v prosinci 2016: https://www.czso.cz/csu/czso/cri/indexy-spotrebitelskych-cen-inflace-prosinec-2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…