ČSÚ: Sňatků i narozených třetím rokem přibývá

12.12.2016 10:40

Počet obyvatel České republiky roste. V průběhu prvních tří čtvrtletí se zvýšil o 18,6 tisíce osob na 10,6 miliónu. Rodí se více dětí a výrazně ubylo zemřelých. Obyvatel ale přibylo hlavně díky zahraničnímu stěhování.

ČSÚ: Sňatků i narozených třetím rokem přibývá
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Během prvních devíti měsíců tohoto roku se živě narodilo 85,4 tisíce dětí. To je o 1,2 tisíce více než ve stejném období minulého roku. Přírůstek se týkal pouze dětí narozených mimo manželství. Počet dětí narozených vdaným ženám se nepatrně snížil. Celkem se mimo manželství narodilo 48,6 % dětí,“ říká Michaela Němečková z oddělení demografické statistiky ČSÚ.

Od počátku ledna do konce září zemřelo podle předběžných údajů 79,4 tisíce obyvatel Česka.

Obyvatelé uzavřeli 43,4 tisíce manželství, o 1,7 tisíce více než ve stejném období roku 2015. Soudy vydaly rozhodnutí o rozvodu 19,2 tisíce manželství, podobně jako o rok dříve.

Podle předběžných výsledků se do České republiky přistěhovalo ze zahraničí 27,6 tisíce osob. Šlo zejména o občany Slovenska a Ukrajiny.

Více se dočtete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne