ČSÚ má nové absolventy

22.09.2016 18:33

Český statistický úřad má další nové absolventy. Patnáct jich v tomto roce úspěšně uzavřelo bakalářský, šest magisterský a jeden doktorský studijní program.

ČSÚ má nové absolventy
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

V průběhu posledních šesti let dokončilo vysokoškolské studium celkem 79 zaměstnanců, kteří studovali se souhlasem a na náklady zaměstnavatele.

Dnes se s čerstvými absolventy setkala předsedkyně Úřadu Iva Ritschelová, aby jim pogratulovala k získaným diplomům: „Zaměstnanci, kteří se rozhodli jít studovat, dosáhli významného úspěchu. Je evidentní, že před šesti lety, kdy ČSÚ zaměřil pozornost na zvyšování vzdělanosti zaměstnanců, učinili správné rozhodnutí. Byla to tvrdá práce, která se jim ale vyplatila.“

Studium při zaměstnání je významným benefitem, který ČSÚ umožňuje. Je určen zaměstnancům, kteří v rámci svých pozic nesplňují kvalifikační předpoklad vzdělání. Řada z nich si studiem potřebné vzdělání již doplnila, další svá studia dokončí v letošním nebo příštím roce. Ti, kteří předepsaný stupeň vzdělání neplnili a nezačali studovat, byli přeřazeni na jinou pozici, která odpovídá jejich stupni vzdělání, příp. z Úřadu odešli.

Celkový podíl vysokoškolsky vzdělaných zaměstnanců se v ČSÚ každoročně zvyšuje. K 30. červnu 2016 dosáhl 55,5 %, což je ve srovnání s rokem 2010 nárůst o 9,7 procentního bodu. Ve vedoucích pozicích mají již všichni zaměstnanci vysokoškolské vzdělání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…