ČT: Hokej na webu živě, s komentářem a celé mistrovství se skrytými titulky

02.05.2015 11:02

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji přinese několik novinek. Česká televize odvysílá všech 64 zápasů nadcházejícího šampionátu na svém webu živě, poprvé navíc všechny doprovodí komentářem. Každé utkání, ale i další pořady k mistrovství, budou nově také opatřeny skrytými titulky.

ČT: Hokej na webu živě, s komentářem a celé mistrovství se skrytými titulky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Skryté titulky především umožní užít si šampionát i lidem se zdravotním handicapem. Využitelné jsou ale například i pro sledování utkání v hlučnějším prostředí, kde má divák díky nim i bez zvukového doprovodu dokonalý přehled o celém průběhu zápasu. Celkově připravíme z mistrovství více než 190 hodin vysílání se skrytými titulky,“ popisuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Program ČT sport nabídne kompletní vysílání mistrovství v hokeji opatřené skrytými titulky poprvé v historii. Dohromady se bude jednat o 167 pořadů, kromě všech zápasů tedy i o studia mistrovství světa či pořad Hokejové poledne.

Hokej živě v televizi, na webu i v HbbTV

Úplně poprvé budou živé přenosy hokejových zápasů k dispozici také majitelům televizorů s podporou HbbTV. „Součástí přehrávače pro živé vysílání bude ojedinělá HbbTV funkce timeshift, neboli možnost posunu vysílání zpět v čase,“ avizuje výkonný ředitel Nových médií ČT Pavel Kohout.

Všechny zápasy mistrovství v živém přenosu bude mít k dispozici také internetový divák, a to na adrese www.mshokej.cz. Speciální web k mistrovství i aplikace HbbTV nabídnou i záznamy utkání, nejzajímavější momenty, sestřihy, rozhovory a reportáže.

Součástí hokejové aplikace HbbTV bude rovněž informační servis, včetně online dat z jednotlivých zápasů. Po vzoru zpravodajské lišty ČT24 bude k dispozici i samostatná hokejová lišta s přehledem hlavních aktualit. Aplikace bude na kanálu ČT sport rychle dostupná prostřednictvím speciálního modrého tlačítka. „Živé přenosy, a to nejen hokejové, budou k dispozici i v inovované HbbTV aplikaci iVysílání, která zahrnuje vylepšení i při přehrávání archivních videí. Jedná se například o vysílání se zvukovým popisem pro zrakově handicapované, nechybí ani možnost volby titulků pro sluchově znevýhodněné diváky,“ doplňuje Pavel Kohout.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…