ČT: Jolana Voldánová spolu s hvězdami StarDance pomůže dětem

06.04.2014 14:54

Jolana Voldánová a osobnosti uplynulých ročníků soutěže StarDance se spojí v charitativním projektu Pomozte dětem. Zábavní večer odvysílá Česká televize v přímém přenosu 19. dubna ve 21:15 na ČT1.

ČT: Jolana Voldánová spolu s hvězdami StarDance pomůže dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Je mi ctí a potěšením moderovat přímý přenos Pomozte dětem. Moderovat něco, co má skutečný smysl a co okamžitě a cíleně pomůže,“ říká Jolana Voldánová, která se sama zúčastnila prvního ročníku soutěže StarDance a nyní se na obrazovku vrací po několikaměsíční pauze. „My, dospělí, si umíme nebo musíme většinou pomoci sami. Máme dost zkušeností a možností, jak to zvládnout. S dětmi je to jiné. Do budoucnosti našich dětí vkládáme nejen naděje, ale hlavně určitou investici. A o to víc by se to mělo týkat dětí, jejichž start do života je nějakým způsobem ztížen. Navíc se letos potkám se spoustou báječných lidí a kamarádů ze StarDance, protože hvězdy nejen tančí, ale i pomáhají. A věřte mi, že to tentokrát bude opravdu tanec," dodává Jolana Voldánová.

Tvářemi letošního ročníku projektu Pomozte dětem se stanou osobnosti, které prošly za posledních šest let soutěží StarDance. „Každé hvězdě ve StarDance pomáhal někdo k tomu, aby se naučila tančit, nebo v životě k tomu, aby se prosadila tam, kde je nyní. Tento večer naopak pomůžou tito lidé svou přítomností a svým úsilím potřebným dětem,“ shrnuje myšlenku pořadu s hvězdami StarDance manažer vývoje Jan Potměšil.

Diváci se tak mohou těšit například na Jitku Čvančarovou s Petrem Čadkem, veselé taneční číslo Jana Ondera s Lucií Hunčárovou, profesionální tanec Tatiany Drexler s Janem Révaiem nebo na originální scénicko-pantomimické číslo v podání Anny Polívkové a Michala Kurtiše. Chybět nebudou ani hudební vystoupení v podání dalších hvězd StarDance, například Moniky Absolonové, Petra Bendeho, Heleny Zeťové či Jitky Hosprové. V pořadu vystoupí i Šárka Kašpárková, Martin Procházka, Mahulena Bočanová, Dana Batulková, Jana Švandová nebo Jaromír Bosák.

Hvězdy StarDance se navíc letos do projektu nezapojí pouze vystoupením v pořadu. Navštíví také některé ze zařízení, kterým uplynulý ročník Pomozte dětem pomohl. Šárka Kašpárková se tak například pojede podívat do občanského sdružení Logo v Brně, které pomáhá osobám postiženým závažnými poruchami komunikace a hybnosti. Petr Bende zase zavítá do centra sociálních služeb v Ostravě, kde zajišťují komplexní odbornou pomoc dětem se syndromem CAN (syndrom týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte) a s výchovnými problémy. Do dalších organizací se pojedou podívat Jan Onder s Lucií Hunčárovou nebo Anna Polívková s Michalem Kurtišem.

Pomozte dětem je dlouhodobý charitativní projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti spojený s celonárodní veřejnou sbírkou zaměřenou na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem. Za 15 let fungování se podařilo zatím rozdělit 189 605 164 Kč, podpořeno bylo 1304 projektů a v celkovém součtu pomohl projekt Pomozte dětem více než 180 tisícům dětí.

Přispět na sbírkové konto Pomozte dětem je možné několika způsoby:

•  bankovním převodem na sbírkové konto 505 333 505/5500

•  zasláním dárcovské DMS ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Pomozte dětem obdrží 28,50 Kč.)

•  přispívat je možné i celoročně, stačí zaslat SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777 (Každý měsíc bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Službu provozuje Fórum dárců. Technicky zajišťuje ATS. Více informací na www.darcovskasms.cz.)

Další podrobnosti o možnostech přispění a projektu na www.pomoztedetem.cz.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…