ČT: Když Kaiser a Lábus potkají třetího klauna…

27.03.2015 18:20

Když se potkají tři klauni, nemusí být vždycky legrace. Zvláště, když na povrch vyplouvají křivdy minulosti. Přesto ale diváci v televizní premiéře snímku Klauni o humorné situace nepřijdou.

ČT: Když Kaiser a Lábus potkají třetího klauna…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„I v těch nejtragičtějších chvílích je vlastně všechno směšný a dobrý komik vytěží z těch chmurných chvil to legrační, ten fór,“ právě tak charakterizuje klauna představitel jednoho z hlavních hrdinů filmu herec Oldřich Kaiser.

Ze zábavných pořadů znají diváci Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse jako fenomenální komickou dvojici. V koprodukčním snímku České televize Klauni však společně se slavným francouzským hercem Didierem Flamandem vytvořili trio. Klauniády Oskara, Maxa a Viktora ještě v době komunistického režimu bývalého Československá představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace. Pak se ale mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo a bývalí přátelé se již nedokážou vystát. Osud jim však po mnoha letech dává ještě jednu šanci, jak to naposledy společně roztočit.

Natáčení tohoto evropského koprodukčního filmu probíhalo kromě České republiky také v Lucembursku a Finsku. Francouz Didier Flamand tak nebyl jediným zahraničním hercem, filmovou manželku Jiřího Lábuse si zahrála i finská hvězda Kati Outinen. A právě výkon Jiřího Lábuse ocenila Česká filmová a televizní akademie cenou Český lev za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Česká televize snímek z prostředí klaunů a divadelního zákulisí odvysílá v televizní premiéře po skončení přímého přenosu předávání Cen Thálie 2014 v sobotu 28. března na ČT1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…